Ştiri locale

Cel mai gros şi cel mai subţire cârnat din România vor fi făcuţi la Sfântu Gheorghe

Organizatorii Paradei Cârnaților și Festivalului Verzei care vor avea loc in weekendul 27-29 octombrie in Piata Centrala din Sfantu Gheorghe au anuntat ieri ca la editia din acest an se doreste realizarea celui mai subtire si a celui mai gros carnat din Romania.

„Dorim să facem cel mai subțire cârnat al țării, care va avea o grosime de 13-15 milimetri, precum și cel mai gros cârnat, care va ajunge la 60-80 de milimetri diametru”, a declarat Berszány Tibor, patronul firmei Bertis, despre cele doua initiative.

Publicitate

Peste 30 de echipe s-au înscris deja la concursul de pregătit cârnați, insa dorinta organizatorilor este sa se ajunga la 100 de echipe participante, inscrierile avand loc pana pe 20 octombrie. Formularele de înscriere sunt disponibile pe paradacarnatilor.ro.

În premieră, la editia din acest an a evenimentului va avea loc si un concurs al asociațiilor de vânătoare, care vor prepara cârnați din carne de vânat. De asemenea, organizatorii vor oferi spre degustare la standul Bertis gulaș din carne de vânat.

„Este visul nostru, al vânătorilor din județ, să aducem înapoi rețetele culinare din carne de vânat în bucătăria de toate zilele. Carnea de vânat este un produs prin excelență bio pentru că nu are contact cu niciun fel de chimicale pentru că animalele trăiesc doar în pădure. În plus, vânatul este o resursă regenerabilă. Aceasta este carnea care conține cele mai multe proteine, foarte puțină grăsime și foarte multe fibre și vitamine”, a declarat directorul Abies Hunting, Sárkány Árpád.

Pe langa concursurile gastronomice, la Parada Carnatilor si Festivalul Verzei vom avea parte si de concerte, trupa Akcent fiind una dintre trupele invitate la Sfantu Gheorghe in acest an, urmand sa cante in centrul orasului sambata, 28 octombrie.

Mai multe detalii aflăm din materialul video de mai jos de la patronul lanţului de magazine Bertis, Berszany Tibor, de la patronul firmei Abies Hunting, Sarkany Arpad, şi de la vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Gruman Robert.

Publicitate
Publicitate
banner we radio