Ştiri locale

Cei mai buni voluntari din judeţul Covasna, premiaţi în cadrul unui bal

 

Cei mai buni voluntari din judeţul Covasna, precum şi cel mai tânăr şi cel mai vârstnic voluntar, vor fi premiaţi în luna decembrie la Balul voluntariatului – ediţia a VIII-a, eveniment desfăşurat la Sfântu Gheorghe de Centrul de Voluntariat HITI, au informat luni organizatorii.

În cadrul galei, ce va avea loc pe data de 9 decembrie, vor fi premiate şi proiectele care au angrenat cel mai mare număr de voluntari, a precizat coordonatoarea HITI, Grüman Eva-Orsolya.

Potrivit acesteia, evenimentul îşi propune să facă un bilanţ al activităţilor de voluntariat desfăşurate anul acesta în judeţul Covasna, dar şi să-i recompenseze, în mod simbolic, pe cei care s-au implicat în viaţa comunităţii şi care rareori primesc public un cuvânt de mulţumire.

În acest scop, conducerea HITI a solicitat organizaţiilor nonguvernametale din judeţ ca până pe data de 30 noiembrie să nominalizeze câte o persoană pentru titlul „voluntarul anului” şi să trimită trei fotografii relevante pentru activitatea desfăşurată în 2017, precum şi denumirea celui mai reuşit proiect pe care l-au derulat în acest an.

Grüman Eva-Orsolya a declarat că la ediţia de anul trecut a balului au luat parte 150 de voluntari reprezentând 38 de organizaţii nonguvernamentale din judeţul Covasna, iar premiul pentru cel mai tânăr voluntar i-a revenit lui Bajcsi Bíborka, o fetiţă de patru ani, care a luat parte la numeroase evenimente de voluntariat împreună cu membrii Asociaţiei Tineretul Maltez din Sfântu Gheorghe.

Balul este organizat în fiecare an în preajma Zilei internaţionale a voluntarilor care se sărbătoreşte din 1985 în data de 5 decembrie.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio