Ştiri locale

Cei mai activi voluntari din județ, premiați de Crucea Roşie Covasna

Crucea Roșie, filiala județului Covasna a organizat cea de a VIII-a ediție a Galei Voluntarilor, în cadrul căreia 6 dintre cei mai activi voluntari au fost premiați pentru implicarea lor în activitățile organizației.

În cadrul evenimentului, care a avut loc în data de 08 decembrie, la Cinema Arta din Sfântu Gheorghe, elevii Molnar Lajos de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheroghe și Andrei Adriana Roxana, de la Școala Postliceală Sanitară FEG Education Filiala Târgu Secuiesc, au primit titlurile de „Voluntarului Anului” și „Diploma de aur”, pentru cele 392, respectiv 222 de ore de voluntariat efectuate în cursul acestui an.

Publicitate

„Diplome de argint” pentru recunoașterea implicării și dedicării în activitățile organizației le-au revenit voluntarilor Molnar Robert, elev al Colegiului Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, pentru cele 384 de ore de voluntariat, respectiv elevului Costea Georgian de la Liceul „Kőrösi Csoma Sándor” din Covasna pentru cele 165 ore de voluntariat.

De asemenea, elevele Crintea Delia, de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, și Tiba Briana de la Liceul ,,Kőrösi Csoma Sándor” din Covasna, au primit „Diplome de bronz” pentru cele 357, respectiv 121 de ore de voluntariat desfășurate în cursul anului 2018.

Numărul orelor de voluntariat, în creștere de la un an la altul

„În anul 2018, voluntarii Crucii Roșii din localitățile Sfântu Gheorghe și Covasna au efectuat în total 13.055 ore de voluntariat în folosul comunității, din care 11.642 de ore au fost efectuate în Sfântu Gheorghe și 1.413 de ore în orașul Covasna. Am avut 20 de parteneri, am fost prezenți la peste 50 de evenimente, cu activități de prim ajutor, activități creative sau dedicate copiilor. Am participat la două tabere naționale, una de prim ajutor, alta de pregătire și prevenție în caz de dezastre”, a transmis coordonatorul voluntarilor Crucea Roșie Covasna, Opra Zsófia-Szende.

Potrivit acesteia, față de anul trecut, numărul orelor de voluntariat efectuate la nivelul județului Covasna a crescut cu peste 2.600.

La ora actuală, în cadrul filialei județene a Crucii Roșii activează aproximativ 100 de voluntari.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio