Ştiri locale

Cea mai scăzută temperatură sâmbătă a fost la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din Transilvania în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost de minus 20 de grade Celsius, valoare înregistrată la Miercurea Ciuc.

Potrivit meteorologului de serviciu de la Centrul Meteo Regional Sibiu, Cristian Grecu, şi în celelalte localităţi harghitene a fost ger. La Joseni şi Bucin s-au consemnat minus 18 grade Celsius, la Odorheiu Secuiesc au fost minus 17 grade Cesius, iar la Topliţa s-au înregistrat minus 15 grade Celsius.

Publicitate

Valoarea de minus 20 grade Celsius este una obişnuită pentru judeţul Harghita, supranumit şi \’Mica Siberie\’ sau \’Polul Frigului\’. În actualul sezon hibernal s-au mai înegistrat de câteva ori valori care s-au situat în jurul temperaturilor de minus 20, respectiv minus 22 grade Celsius.

Meteorologul Cristian Grecu a precizat că în nopţile următoare va continua să fie frig, minimele urmând să se situeze în jurul valorilor de minus 20, respectiv minus 22 grade Celsius, posibil mai scăzute în zona Întorsura Buzăului, în judeţul Covasna.

Minima absolută a lunii ianuarie în Harghita s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în anul 1985, când termometrele au arătat minus 38,4 grade Celsius.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio