Ştiri locale

Cea mai geroasă noapte din această iarnă

Mercurul termometrelor a coborât în noaptea de marţi spre miercuri până la minus 20,4 grade Celsius în oraşul Întorsura Buzăului, unde, potrivit meteorologilor, s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură atmosferică.

Minima a fost înregistrată la staţia meteo din localitate în jurul orei 2,00, iar apoi a crescut uşor, ajungând în jurul orei 8,00 la minus 18 grade Celsius.

Aceasta este cea de-a treia zi extrem de geroasă din această lună, după ce pe 5 şi 6 decembrie s-au înregistrat, tot la Întorsura Buzăului, minus 17, respectiv minus 16,9 grade Celsius.

Meteorologii prognozează că vor mai urma câteva zile cu temperaturi extrem de scăzute, dar obişnuite pentru iernile din această zonă.

Anul trecut, pe 1 ianuarie la Întorsura Buzăului s-au înregistrat minus 31,7 grade Celsius, pe 8 ianuarie minus 34,7 grade Celsius, iar anul acesta, pe 20 ianuarie au fost minus 29,5 grade Celsius.

Oficial, cea mai scăzută temperatură înregistrată în ultima jumătate de secol în judeţul Covasna a fost de minus 35,8 grade Celsius în 8 februarie 2005, la Întorsura Buzăului, record care nu a mai fost atins din anul 1939.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio