Ştiri locale

Cea mai bună turtă dulce din Târgu Secuiesc, premiată și în acest an la „Orășelul lui Moș Crăciun”

După succesul ediției de anul trecut, Primăria Târgu Secuiesc și Fundația Wegener Pro Sanitate premiază și în acest an cea mai delicioasă turtă dulce, în cadrul unui concurs care se va desfășura în două categorii, respectiv turtă dulce tradiţională şi reform (fără lactoză, gluten şi zahăr).

Potrivit autorităților locale, concursul își propune să găsească echipa sau gospodina care realizează cele mai bune turte dulci de casă, în concurs neputând fi înscrise produse vândute în comerț. Lucrările vor fi evaluate de un juriu profesionist, iar ceremonia de premiere va avea loc în perioada 20–21 decembrie, în cadrul evenimentului „Orășelul lui Moș Crăciun”.

Publicitate

„Concursul este deschis la două categorii, iar în afară de participările individuale, se pot înscrie și familii, clase sau grupuri de grădinițe, grupuri civile sau companii – oricine se simte provocat să facă cea mai bună turtă dulce. Juriul profesionist va ține cont de mai multe criterii și va acorda premii în mai multe categorii, așa că vă rugăm să acordați atenție și decorului (…) Căutăm turtă dulce făcută în casă, prin urmare nu putem accepta turtă dulce din comerț. Acceptăm înscrieri doar din Târgu Secuiesc sau din satele aparținătoare (Tinoasa, Săsăuși, Lunga). Vă rugăm să puneți turta dulce într-o cutie, o cutie trebuie să conțină 10 turte dulci. Cutiile trebuie să fie etichetate cu: numele producătorului, localitatea, numărul de telefon, categoria de înscriere”, se arată pe site-ul Primăriei Târgu Secuiesc.

Înscrierile se pot face până în data de 11 decembrie, ora 12:00, iar produsele care participă la concurs trebuie predate la Biroul de Comunicare al Primăriei Târgu Secuiesc, etaj 1, biroul 108.

În perioada 12-17 decembrie, un juriu format din specialiști în domeniu (Katalin Kocsis – creatoare de dulciuri artizanale; Melinda Csiszár – maestru cofetar și proprietar al cofetăriei Süti Éden; Blanka Kovács – studentă la cofetărie; Gábor Farkas – maestru patiser; József Szántó – maestru patiser) va degusta preparatele înscrise în competiție, iar câştigătorul va obţine titlul „Cea mai delicioasă turtă dulce din oraş”, precum şi alte premii, informează organizatorii, care mai precizează că turtele dulci înscrise în concurs vor fi folosite în scopuri caritabile.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio