Ştiri locale

Cea de-a treia ediţie a SepsiBook va avea loc în primăvara anului viitor

Cea de-a treia ediţie a Târgului de carte şi Festivalului de literatură contemporană SepsiBook va avea loc în perioada 23- 26 mai 2024 la Arena Sepsi din Sfântu Gheorghe, au anunţat organizatorii.

Potrivit acestora, cea de-a doua ediţie, încheiată recent, s-a bucurat de un real succes, târgul fiind vizitat de peste 7.500 de persoane.

Publicitate

“La Arenă au fost prezente 31 de edituri, dintre care 4 edituri româneşti, faţă de o singură editură românească la ediţia precedentă. Pe parcursul celor 4 zile au fost peste 7500 de vizitatori, cu cel mai mare număr de vizitatori vineri, aproape 3000. Pe parcursul târgului, 48 de voluntari, atât români cât şi maghiari, au contribuit la buna desfăşurare a evenimentului, iar pentru prima dată, târgul de carte şi festivalul de literatură contemporană au avut şi un program de stagiatură la care au participat patru tineri”, au precizat organizatorii, într-un comunicat de presă.

Printre invitaţii celei de-a doua ediţii a SepsiBook, care s-a desfăşurat în perioada 25-28 mai, s-au numărat actorul Horaţiu Mălăele, scriitorii Bogdan Suceavă şi Judit Berg, precum şi formaţia Ţapinarii.

“Vom merge şi mai mult spre comunitate, pentru că e din ce în ce mai sigur că e vorba nu doar despre un târg de carte şi festival de literatură, dar în paralel acest spaţiu şi acest eveniment reprezintă şi o ocazie de socializare de calitate pentru din ce în ce mai multă lume. Am observat că vin oamenii şi pentru standuri şi pentru programe, dar vin şi să se întâlnească, să fie între cărţi”, a declarat directorul Bibliotecii Judeţene “Bod Peter”, Szonda Szabolcs, coordonatorul de programe al SepsiBook.

Târgul de carte şi Festivalul de literatură contemporană SepsiBook au fost organizate de Biblioteca Judeţeană în parteneriat cu Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, Consiliul Judeţean Covasna, Casa de Cultură “Konya Adam” şi Asociaţia Susţinătorilor Bibliotecii “Bod Peter”.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio