Ştiri

Ce se intampla daca pui o astfel de poza pe Facebook

In reteaua sociala creata de Mark Zuckerberg lucrurile devin din ce in ce mai interesante.

Recunoasterea faciala de la Facebook este o functie care te surprinde si te panicheaza in acelasi timp. Acum, insa, povestea se complica si mai mult, pentru ca Facebook nu mai are nevoie sa iti vada chipul ca sa stie ca esti tu.

Cercetatorii de la reteaua de socializare au creat un algoritm prin care pot sa te recunoasca chiar si atunci cand nu iti arati fata.

Publicitate

\”Exista multe indicii la care ne uitam. Oameni au lucruri caracteristice, chiar daca ii privesti din spate. De exemplu, poti sa-l recunosti usor pe Mark Zuckerberg, pentru ca intotdeauna poarta un tricou gri\”, spune Yann LeCun, seful echipei de inteligenta artificiala de la Facebook.

Oamenii aflati in subordinea lui au testat aproape 40.000 de imagini luate de pe Flickr, in care oamenii stateau fie cu fata la camera, fie intorsi. Algoritmul este impresionant: sistemul a fost capabil sa rescunoasca persoanele care se aflau in poza cu o precizie uimitoare, de 83%.

Cel mai probabil, algoritmul ia in calcul si alte caracteristici ale oamenilor, pe langa imbracaminte, ca de exemplu forma corpului, parul sau obiectele distinctive.

Publicitate
banner we radio