Ştiri

Ce să nu reîncălziţi în cuptorul cu microunde

În cazul anumitor feluri de mâncare, nu este deloc recomandată reîncălzirea în cuptorul cu microunde şi aceasta nu doar fiindcă au un gust mai bun dacă le încălziţi în cuptor sau pe aragaz.

După o zi lungă, dacă ceea ce găsiţi în frigider sunt numai resturi de mâncare, atunci cuptorul cu microunde va deveni prietenul vostru cel mai bun. Dar există feluri de mâncare ce necesită mai mult timp pentru a le reîncălzi.

Următoarele patru tacâmuri vor arăta şi vor avea un gust mai bun dacă le veţi reîncălzi în cuptor sau pe aragaz:

  1. Mâncarea la caserolă

Site-ul foodnetwork.com vă recomandă să începeţi prin adăugarea de puţină apă în caserolă pentru a preveni uscarea acesteia în timpul reîncălzirii. Este recomandată acoperirea etanşă cu folie de aluminiu, iar apoi încălzirea caserolei la o temperatură de 160 de grade Celsius în cuptor până când se încălzeşte în întregime.

  1. Pizza

Majoritatea oamenilor s-ar contrazice că pizza are un gust mai bun servită rece, a doua zi, dar dacă doriţi să o reîncălziţi, este recomandat să o faceţi la o temperatură de 190 de grade Celsius până în momentul în care brânza începe să se topească şi crusta să devină crocantă.

  1. Pastele

Pastele fără sos se pot reîncălzi uşor. Nu trebuie decât să le introduceţi în apa care a început deja să fiarbă şi să le lăsaţi timp de 30-45 de secunde. În mod similar, pastele în sos de tomate pot fi reîncălzite într-o cratiţă de sos la temperatură medie, cu menţiunea de a adăuga puţină apă dacă sosul este mai gros.

Dacă pastele au un sos uleios sau cremos, atunci este mai complicat: pastele trebuie încălzite la o temperatură mică spre medie şi combinate cu o cantitate mică de ulei sau de cremă, amestecând continuu.

  1. Cartofii prăjiţi

Cartofii prăjiţi reîncălziţi sunt, în general, aproape necomestibili din cauza faptului că este destul de greu ca gustul şi textura să nu li se modifice.  Pentru cel mai bune rezultate, The Food Network recomandă să încălziţi ulei într-o tigaie până când acesta începe să sfârâie, apoi să prăjiţi cartofii până ce aceştia devin crocanţi. La final, cartofii trebuie aşezaţi pe şerveţele pentru ca uleiul să fie absorbit.

Publicitate
banner we radio