Ştiri

Ce să mănânci când te lași de fumat, ca să nu te îngrași

Fumatul provoacă multe schimbări în corp, tocmai de aceea dependența de țigări este foarte greu de tratat. Din fericire există alimente care au aceleași efecte asupra organismului ca și țigara dar  care te ajută să scapi de nevoia de nicotina.

Din nefericire acest viciu odată ce îl abandonezi există riscul să aducă cu el câteva kilograme în plus, tocmai pentru că simți nevoia de a duce ceva la gură, actul reflex de a fuma se rezumă la a mânca tot ce apuci.

Publicitate

Potrivit csid.ro, dependenţa de nicotină creează starea de agitaţie, de unde şi tendinţa persoanelor de a-şi aprinde o ţigară pentru a se calma.

Pentru a triumfa împotriva acestui viciu este bine să aplezi la niște trucuri culinare precum:

• sucul natural din grapefruit sau portocale are capacitatea de a scădea nivelul de nicotină prezent în organism. Specialiştii recomandă cel puţin două pahare de suc pe zi.

• Nu ţine diete restrictive!

• Este bine să mănânci 3 mese principale pe zi şi 2 gustări. Încearcă să eviţi prăjelile, iar carnea s-o consumi fiartă sau la grătar.

• Morcovii, ţelina, orezul brun, pâinea din cereale integrale, brânza slabă – toate sunt alegeri ideale. Nu uita, de asemenea, să bei 2 litri de apă în fiecare zi!

• Ghimbirul, sunătoarea şi ovăzul te ajută să te laşi de fumat; Se recomandă ca la micul dejun să adăugăm câteva picături de extract natural de ghimbir într-un pahar de suc de fructe. Mai mult, ghimbirul poate fi adăugat în băutură ori de câte ori apare dorinţa de a aprinde o ţigară. Ovăzul îți va oferi senzația de sațietate, iar orele de sport te vor ajuta să elimini cu brio toxine acumulate până acum.

Publicitate
banner we radio