Ştiri locale

Ce s-a mai furat în 2020 în județul Covasna: două coaste de porc, un corn cu ciocolată, pufuleți, zmeură și vodkă

Furturile din locuințe au fost în ușoară creștere anul trecut în județul Covasna, fiind înregistrate 115 fapte, față de 105 în 2019, în vreme ce numărul furturilor din buzunare sau poșete se menține aproximativ la același nivel (27 de fapte în 2020, față de 29 în anul precedent), arată datele IPJ Covasna. 

Cel mai valoros obiect declarat furat anul trecut a fost un autoturism, prejudiciul fiind estimat la 14.500 lei (în 2019 cel mai valoros obiect declarat furat a fost tot un autoturism cu o valoare de aproximativ 8.500 euro).

Publicitate

Statistica Poliției arată că numărul furturilor din mașini s-a menținut la același nivel în ultimii doi ani (36 de fapte în 2019, respectiv 35 în anul următor).

Iar dacă în 2019 printre cele mai bizare obiecte declarate furate de covăsneni s-au numărat  adidași, fire de ceapă verde, ghivece de flori, spirt sau pastă de dinți, anul trecut printre acestea s-au numărat o sticlă de vodka de 0,33 ml., zmeură din curtea unei locuințe, un tomberon, două coaste de porc, o căruță, tuburi de ciment, baloți de fân, o butelie de gaz, un corn cu ciocolată, un cozonac, pufuleți sau chipsuri.

Boi, cai sau câini, printre animalele declarate furate

N-au scăpat nici animalele de pe lista hoților, anul trecut fiind declarate furate 3 bovine, 7 cabaline și 21 de alte animale.

Spre exemplu, în luna martie polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Întorsura Buzăului au fost sesizați despre faptul că în data de 23.02.2020, în localitatea Barcani, persoane necunoscute au sustras un câine de talie mare, din rasa Ciobănesc de Asia Centrală, în vârstă de un an.

Animalul a fost găsit în județul Vrancea și înapoiat proprietarului, iar oamenii legii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

S-au dublat tâlhăriile

În ceea ce privește tâlhăriile, numărul acestora s-a dublat față de anul 2019, ajungând la un total de 14, potrivit datelor IPJ Covasna, iar numărul infracțiunilor de furt calificat a fost de 804, în scădere față de anul precedent când erau înregistrate 897 astfel de fapte.

La polul opus, au existat și cetățeni – model, care nu și-au însușit bunurile pe care le-au găsit pe stradă.

Un exemplu este o femeie care a predat la sediul Poliției Orașului Baraolt o borsetă în care se afla suma de 1.300 de dolari, și pe care polițiștii i-au restituit-o proprietarului.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio