Ştiri

Cazul Caracal. Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru uciderea celor două adolescente din Caracal. Decizia a fost dată în primă instanță și nu este definitivă. Dincă poate face apel.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată pentru omor, trafic de persoane şi alte infracţiuni în cazul dispariţiei adolescentelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

Publicitate

Sentința de vineri a fost dată de Tribunalul Olt.

Dacă la data pronunţării hotărârii de condamnare inculpatul a împlinit vârsta de 65 de ani, în locul detenţiunii pe viaţă i se aplică pedeapsa închisorii pe timp de 30 de ani şi pedeapsa interzicerii exercitării unor drepturi pe durata ei maximă, au explicat juriștii consultați de G4Media.

Dincă trebuie, de asemenea, să plătească 700.000 de euro pentru familiile victimelor.

La 15 ianuarie 2020 a fost înregistrat la Tribunalul Olt rechizitoriul trimis de DIICOT prin care s-a dispus trimiterea în judecată a celor doi inculpaţi din cazul „Caracal”, Gheorghe Dincă (pentru infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori, viol – două fapte, omor calificat – două fapte, profanare de cadavre – două fapte) şi Ştefan Risipiţeanu (pentru infracţiunea de viol).

Dincă este acuzat că le-a ucis pe Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu în locuinţa sa din Caracal.

Reamintim, în rechizitoriu, procurorii arătau că Gheorghe Dincă a determinat-o pe Luiza Melencu, la data de 14 aprilie 2019, ”să se urce voluntar în autoturismul său, pe locul din dreapta spate”, după ce a indus-o în eroare ”prin răpire și prin constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală”.

De asemenea, DIICOT mai indica că Gheorghe Dincă a procedat la fel în cazul Alexandrei Măceșanu, dispărută în data de 24 iulie 2019, pe care ”a recrutat-o prin inducere în eroare”, iar ulterior, ”prin răpire și constrângere, manifestată prin violență fizică și verbală”, s-a oferit să o transporte ”cu mașine proprie, la ocazie, spre liceul Mihai Viteazul din Caracal”.

Conform rechizitoriului DIICOT, Gheorghe Dincă își transformare locuinţa din Caracal într-o adevărată închisoare, asupra căreia deţinea controlul absolut şi din care nimeni nu ar fi putut scăpa fără voia sa, fiind prevăzută cu geamuri astupate, o temniţă în beci. În dormitor își amenajase un pat de fier, sudat în perete şi prevăzut cu un lanţ metalic, folosit pentru imobilizarea victimelor.

Publicitate
banner we radio