Ştiri locale

Cât au costat Zilele Sfantu Gheorghe în acest an

Bugetul alocat ediţiei din acest an a Zilelor municipiului Sfântu Gheorghe, care s-au încheiat duminică seară, a fost de 1,2 milioane de lei, din care cea mai mare parte a fost asigurată de Consiliul Local, au precizat luni organizatorii evenimentului.

Potrivit acestora, suma a fost egală cu cea a ediţiei de anul trecut, pe lângă cei 700.000 de lei alocaţi de către autorităţile locale, 500.000 de lei au fost colectaţi din sponsorizări şi din închirierea spaţiilor în târgurile din oraş.

Publicitate

Organizatorii au precizat într-un comunicat de presă că, deşi mulţi localnici s-ar fi aşteptat, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, nu s-a adresat mulţimii la închiderea celei de a 25-a ediţii a Zilelor Sfântu Gheorghe din mai multe motive, printre care şi faptul că nu a putut participa la pregătirea evenimentului, fiind pus sub control judiciar de către Direcţia Naţională Anticorupţie.

\”Pe de o parte a considerat cu nu ar fi fair din partea lui după ce, din motive neimputabile lui, nu a participat la organizare. În al doilea rând nu a ieşit pe scenă nici datorită faptului că imediat incepe campania electorală şi el a anunţat deja că va candida pentru un nou mandat. De aceea, ca şi în 2012, s-a abţinut să se expună public ca să nu se creeze impresia că Zilele Sfântu Gheorghe fac parte din campania electorală şi nici să beneficieze de vreun avantaj faţă de ceilalţi candidaţi\”, se arată în comunicatul de presă.

Ediţia din acest an a Zilelor Sfântu Gheorghe, desfăşurate în perioada 16 – 24 aprilie, a marcat aniversarea a 555 de ani de atestare documentară ca oraş a localităţii, iar în program au fost cuprinse peste 260 de evenimente. Printre invitaţii speciali s-au numărat trupa Vunk, Andra, Luiza Zan, artista britanică Bonnie Tyler şi pianistul maghiar Boganyi Gergely, creatorul unui pian inovator din fibră de carbon.

Zilele Sfântu Gheorghe, care au reunit câteva zeci de mii de persoane, s-au încheiat duminică seară cu un show cu lasere şi înălţarea spre văzduh a 555 de lampioane.

(Agerpres)

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio