Ştiri locale

Casting pentru copiii între 8 și 10 ani din Sfântu Gheorghe, pentru proiectul „NOIMI”

Copiii din Sfântu Gheorghe, care au vârste cuprinse între 8 și 10 ani și vorbesc atât în limba română cât și în limba maghiară, sunt așteptați la un casting pentru proiectul „NOIMI”, pe care Primăria Sfântu Gheorghe îl finanțează prin Asociatia pentru Colegiul National „Mihai Viteazul”.

Managerul Teatrului „Andrei Mureșanu”, Anna Maria Popa, care este și una dintre coordonatoarele proiectului, a anunțat într-o postare pe Facebook că în urma castingului vor fi selectați 4 copii care vor participa săptămânal la cursuri gratuite difuzate ulterior pe canalul de YouTube „NOIMI”, lansat la începutul acestui an.

Publicitate

Lansat în urmă cu aproape doi ani și jumătate la inițiativa actorului și muzicianului Marius Popa, „NOIMI” își propune să spargă prin joacă barierele lingvistice între copiii români și maghiari din județul Covasna.

„Caut 4 copii pentru proiectul NOIMI, care să aibă cunoștințe de bază atât de română cât și de maghiară, și care vor să își aprofundeze cunoștințele prin joacă. Aștept înscrieri în privat (…) Cu cei patru copii selectați voi ține cursuri gratuite în fiecare săptămână, cursuri filmate și difuzate ulterior pe canalul de YouTube NOIMI. Aștept cu nerăbdare înscrierile voastre, să vă cunosc și să ne jucăm împreună cât ne țin puterile”, a scris Anna Maria Popa.

Copiii interesați trebuie să trimtă un filmuleț în care vorbesc atât în română cât și în maghiară, și în care cântă un cântecel la alegere.

Filmulețele încărcate pe canalul de YouTube „NOIMI” pot fi urmărite AICI.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio