Ştiri locale

Casa Verde Fotovoltaice: încep înscrierile în județul Covasna

Înscrierile în programul Casa Verde Fotovoltaice, unul dintre cele mai așteptate programe, demarează săptămâna aceasta în județul Covasna. Comparativ cu edițiile precedente, în acest an Administrația Fondului de Mediu (AFM) a decis ca înscrierea să se facă pe regiuni, în 8 etape, pentru a nu mai suprasolicita aplicaţia informatică, având în vedere numărul foarte mare de doritori.

Programul a debutat săptămâna trecută cu înscrierea persoanelor fizice din regiunea Bucureşti-Ilfov, iar bugetul s-a epuizat în doar 9 minute de la deschiderea sesiunii.

Bugetul total alocat în acest an este de 1,75 miliarde de lei, echivalentul a peste 87.000 de sisteme fotovoltaice, fiecare solicitant putând să obțină o finanţare în valoare de maxim 20.000 de lei, cu condiţia unei contribuţii proprii de 2.000 de lei.

În județele din Regiunea Centru, respectiv Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, înscrierea debutează miercuri, 24 mai, ora 10:00 și se încheie vineri, 26 mai, ora 23:59.

Înscrierea se face prin completarea unor câmpuri predefinite și încărcarea documentelor necesare în aplicaţia informatică destinată Programului Casa Verde Fotovoltaice (AICI).

Documentele trebuie să fie valabile la momentul înscrierii în aplicaţie și nu vor mai putea fi modificate sau reîncărcate ulterior depunerii.

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a precizat că este unul dintre cele mai populare şi aşteptate programe de finanţare. Această etapă vine și cu o premieră, lăcașurile de cult putând solicita finanțare.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio