Ştiri locale

CAS Covasna se mută într-un nou sediu, în clădirea UBB Sfântu Gheorghe

De la 1 februarie, Casa județeană de Asigurări de Sănătate (CAS) Covasna se mută într-un sediu nou, pe strada Stadionului nr. 14 din Sfântu Gheorghe. Conducerea instituției a transmis că cei 37 de angajaţi ai instituţiei îşi vor desfăşura activitatea la parterul Extensiei Universitare „Babes Bolyai”, în aripa stângă, intrarea în incintă făcându-se prin spatele clădirii.

Directorul CAS Covasna, Dragoș Tatu, a precizat că la decizia de mutare a sediului din strada Vasile Goldiș nr. 2, unde instituţia şi-a desfăşurat activitatea în ultimii 22 de ani, s-au luat în considerare facilitarea accesului asiguraţilor cu diferite dizabilităţi la serviciile publice, dar şi faptul că vechiul sediu funcţiona într-o clădire aflată în stare avansată de degradare, în ultimul deceniu nemaifiind făcute investiţii în reabilitare.

Publicitate

„Decizia de a ne muta într-un sediu nou a fost luată din mai multe motive, în primul rând sediul în care am funcţionat în ultimii 22 de ani nu corespunde absolut deloc legislaţiei privind accesul persoanelor cu dizabilităţi la serviciile publice. Clădirea este amplasată cu o diferenţă de nivel semnificativă faţă de trotuar şi nu exista posibilitatea creării unei rampe de acces. În al doilea rând, clădirea este într-o stare avansată de degradare în momentul de faţă, cu utilităţi nefuncţionale, proprietarul nu a investit nimic în acea clădire în ultimii 10 ani, şi s-a ajuns în situaţia în care nu se mai putea desfăşura activitatea în condiţii normale, civilizate. Nu în ultimul rând, clădirea respectivă face în momentul de faţă obiectul unei tranzacţii, iar noul proprietar probabil că va dori să facă renovări în clădire, iar activitatea noastră nu ar fi fost compatibilă”, ne-a explicat directorul CAS Covasna, Dragoş Tatu.

În ceea ce priveşte chiria, pentru cei aproximativ 630 de metri pătraţi, Casa va plăti circa 3.780 de euro pe lună, faţă de cei aproximativ 4.300 de euro lunar pe care îi achita pentru vechiul sediu.

„Chiria este mai mică în noul sediu. Aici plăteam, începând cu luna iunie a anului trecut, 5,5 euro + TVA, adică 6,5 euro pe metrul pătrat, iar în noua locaţie avem un contract cu 6 euro / mp. Ca suprafaţă, noul sediu este similar cu ceea ce am avut pe Vasile Goldiş, unde aveam aproximativ 660 mp, iar în noul sediu avem 630 mp. Este un spaţiu civilizat, sperăm să fie mai bine pentru toată lumea, inclusiv pentru colegii mei”, a mai spus directorul CAS Covasna.

Pentru dobândirea calităţii de asigurat, respectiv pentru eliberarea cardurilor europene, formulare europene, dispozitive medicale sau depunerea de cereri pentru restituirea CCI, asiguraţii se pot prezenta, începând din 1 februarie, la noul sediu din Sfântu Gheorghe, strada Stadionului nr. 14, în zilele de luni – miercuri, între orele 08:30 şi 16:30, joi între orele 08:30 şi 18:30, respectiv vineri, între orele 08:30 şi 14:30. Numărul de fax, telefon, site-ul şi adresele de e-mail rămân neschimbate.

Potrivit CAS Covasna, activitatea se va desfășura în continuare respectând restricțiile impuse în contextul epidemiologic actual.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio