Ştiri

Carmen Dan şi-a dat demisia de la Ministerul de Interne

Ministrul Afacerilor de Interne, Carmen Dan, a anunţat că demisionează din funcţia de ministru de Interne.

“Mi-am depus mandatul. Nu voi cere colegilor mei nimic. Plec cu fruntea sus din fruntea Ministerului de Interne. Înţeleg din cauză că nu mi-am făcut treaba. E o decizie politică”, a spus Carmen Dan.

“Înțeleg că nu intră în discuție nicidecum un criteriu de neperformanță. E o decizie politică, iar eu respect deciziile. Am avut o discuție și referitoare la presiunea străzii. Acum un an nu ne-a deranjat, ne deranjează acum. Mă aștept să ia act de demisia mea. Acum am discutat cu premierul. Demisia e un gest unilateral.

Nu sunt emoționată decât în măsura în care am investit în acest minister și sper să rămână în topul încrederii Ministerul de Interne. Plec cu fruntea din MAI. Nu am să cer nimic de vreme ce mi-am depus mandatul. Deci nu va fi nevoie să fie un vot”, a declarat Carmen Dan, înaintea ședinței CEx PSD.

Întrebată dacă PSD a cedat în faţa lui Klaus Iohannis care a cerut schimbarea sa, Carmen Dan a răspuns: “Cred că da”.

Ministrul demisionar de la Interne i-a urat succes înlocuitorului său.

“Nu ştiu dacă s-a decis cert, însă i-aş ura succes colegului meu, senatorul Moga”, a a adăugat ea.

Carmen Dan a dat naștere unor critici ample prin deciziile luate în calitate de ministru – de la intervenția de la protestul diasporei, de acum un an, la scandalul numirilor la vârful Poliției Române și organizarea europarlamentarelor din primăvară.

Publicitate
banner we radio