Info Trafic, Ştiri

Care sunt județele în care se află cei mai periculoși șoferi. Pe ce loc e Covasna

Autoritatea de Supraveghere Financiară a analizat frecvenţa daunei şi valoarea medie a daunelor la poliţele RCA, ținând cont de vârsta asiguratului, puterea motorului a vehiculului, dar şi locul înmatriculării, potrivit businessmagazin.ro.

Bucureștenii se află în topul celor mai periculoși șoferi, fiind urmați de constănţeni şi de ieşeni. În privința bucureștenilor, o explicație pentru frecvența daunei ar pute fi reprezentată de traficul aglomerat.

Publicitate

Cele mai mici frecvențe ale daunei s-au înregistrat în Harghita cu 2,84%, Covasna cu 3,15%, Sălaj cu 3,42%.

În ceea ce privește persoanele juridice, cele mai multe daune au fost întâlnite în cazul vehiculelor înmatriculate în Cluj, Ilfov, Iaşi, Galaţi, Dolj (peste 11%) iar cele mai puţine la cele din Călăraşi, Caraş Severin, Botoşani, Harghita, Hunedoara, Covasna, Sălaj (între 6% şi 7%).

Cu toate acestea, clasamentul pe județe de inmatriculare nu coincide cu dauna medie în funcţie de judeţ. Valoarea acesteia, pentru persoane fizice, a variat între 4.000-5.000 de lei (Argeş, Bucureşti, Cluj, Sibiu) şi 9.000-10.000 lei (judeţele Sălaj şi Suceava).

Cele mai multe daune de tip RCA au fost provocate de mașinile cu motoare puternice.

În ceea ce privește grupele de vârstă, cele mai multe accidente sunt provocate de tinerii cu vârste sub 25 de ani, unde frecvenţa daunei a fost de 6,15% şi de 4,59% la cei de peste 40 de ani.

Publicitate
Publicitate
banner we radio