Ştiri locale

Caravana TIFF ajunge din nou la Sfântu Gheorghe

Caravana TIFF ajunge din nou în judeţul Covasna. A 20-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania va avea loc în perioada 23 iulie – 1 august, sub sloganul #împreunăprinfilm, iar evenimentul va ajunge în acest an simultan în 20 de localităţi din ţară.

Potrivit organizatorilor, în premieră în istoria TIFF, filmul de deschidere – comedia spaniolă „Dineu cu vecinii de sus”, care va avea proiecţia vineri, 23 iulie, de la ora 21:00, va putea fi urmărit în paralel în 19 localități din Ardeal, dar şi în Iaşi. La Sfântu Gheorghe, spectatorii vor putea urmări proiecţiile la cinematograful Arta by Cityplex.

Publicitate

„Comedia spaniolă Dineu cu vecinii de sus (r. Cesc Gay) va avea parte de o proiecție specială în Piața Unirii din Cluj-Napoca și se va vedea, în paralel, pe marile ecrane din: Alba Iulia, Arad, Bistrița, Borșa, Brașov, Criț (jud. Brașov), Florești (jud. Cluj), Iași, Lugoj, Miercurea Ciuc, Morău (com. Cornești), Oradea, Salonta, Satu Mare, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sighet, Târgu Mureș și Toplița. (…) O comedie savuroasă în care două cupluri vecine explorează complexitatea relațiilor moderne, Dineu cu vecinii de sus/ Sentimental/ The People Upstairs se numără printre titlurile prezentate la TIFF în cadrul parteneriatului cu Festivalul Internațional de Film de la San Sebastián. Spectatorii îi vor recunoaște în filmul nominalizat la cinci premii Goya pe vedetele spaniole Javier Cámara (Hable con ella, La mala educación, de Pedro Almodóvar, serialele The Young Pope și Narcos) și Belén Cuesta (La casa de papel, Parking, în regia lui Tudor Giurgiu), deveniți atât instigatori, cât și victime ale unui tsunami emoțional, provocat de o propunere neobișnuită, pe cale să condimenteze viețile amoroase ale vecinilor”, transmit organizatorii într-un comunicat de presă.

Biletele și abonamentele pentru ediția 20 a Festivalului au fost puse în vânzare pe tiff.eventbook.ro.

Festivalul Internațional de Film Transilvania este organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc și Asociația Festivalul de Film Transilvania.

Sursa: Comunicat de presă

Publicitate
Publicitate
banner we radio