Ştiri locale

Caravana Stayin’ Alive a voluntarilor Salvatore și MIÉRT a parcurs aproximativ 4.500 de km prin țară

Caravana de prim ajutor „Stayin’ Alive”, pe care membrii Asociației Salvatore și cei ai Conferinței Tinerilor Maghiari din România – MIÉRT au lansat-o la începutul acestui an, a parcurs deja circa 4.500 de kilometri, ajungând la mai multe organizații de tineret din județele Bihor, Sălaj, Maramureș, Harghita și Mureș.

Aproximativ 400 de persoane au beneficiat deja de cursuri gratuite de prim ajutor, în cadrul cărora au învățat, printre altele, tehnici de resuscitare cardio-pulmonară, modul de utilizare al defibrilatorului, modul de intervenție în cazul unor urgențe generale, sufocare cu un corp străin sau convulsii epileptice.

„Până la sfârșitul anului vrem să ajungem în fiecare județ din Transilvania. Până acum am parcurs în jur de 4.500 km, au fost aproximativ 350-400 de beneficiari, dar scopul nostru și al colegilor de la MIÉRT împreună cu care facem această Caravană este să ajungem la cât mai mulți tineri”, ne-a spus președintele Asociației Salvatore, Buna Hunor.

Potrivit acestuia, și Caravana de prim ajutor „Fii și tu erou!” – „sora” mai mică a Caravanei naționale, lansată în luna februarie împreună cu voluntarii Asociației HÁRIT din Sfântu Gheorghe, se bucură de succes.

Ambele caravane au fost lansate cu scopul de a pregăti cât mai mulți tineri să poată acționa prompt în situații neprevăzute, atunci când câteva minute sau secunde pot fi vitale.

Orice firmă, asociație și organizație de tineret, dar și școlile din județ pot participa la astfel de cursuri gratuite de prim ajutor. Cel mai recent curs derulat în județul Covasna a avut loc săptămâna aceasta la Turia, unde membrii Asociației de Tineret „TISZ” s-au familiarizat cu tehnicile de acordare a primului ajutor de bază.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio