Ştiri locale

Cantitate record de sticlă colectată în weekend la Sfântu Gheorghe

În zilele de 31 martie şi 1 aprilie, TEGA a organizat prima acţiune de colectare de sticlă din acest an la Sfântu Gheorghe, în cadrul căreia locuitorii au depus o cantitate record de sticle.

„Este clar că oamenilor le place această campanie, deoarece de ani de zile vedem cum mulți oameni aduc sticlă colegilor noștri care îi așteaptă în diverse locații din oraș. La prima colectare de sticlă din acest an, acest lucru a însemnat 1.168 de persoane, care au depus o cantitate record de sticlă: 89.711 kg, adică aproape 90 de tone de sticlă au fost colectate de către oamenii din Sfântu Gheorghe, ceea ce vorbește de la sine” – a declarat directorul TEGA, Máthé László.

Publicitate

Campania, care oferă o cutie de bere de 0,5 litri în schimbul a 5 kg de sticle, iar de anul trecut la alegere o sticlă de apă minerală de 1 litru, a avut loc pentru prima dată în 2017 la Sfântu Gheorghe, când TEGA a colectat aproximativ jumătate din cantitatea actuală, adică 42.840 kg de sticlă. În comparație, în martie 2022 au fost colectate 66.674 kg, în iunie 56.634 kg și în septembrie 62.198 kg, adică un total de 124.585 kg în decursul anului trecut. Cea mai mare cantitate livrată de o singură persoană a fost de 1 467 kg. Directorul Máthé László spune că este important ca oamenii să primească ceva în schimbul colectării, ceva care să îi facă să simtă că merită să o facă.

De asemenea, este important de remarcat faptul că atât în oraș, cât și în așezările rurale, borcanele și sticlele sunt colectate în mod constant, iar aceste campanii de colectare a sticlelor nu afectează colectarea medie lunară de 20 de tone.

În ceea ce privește cantitatea de sticlă colectată, cea mai mare cantitate a fost colectată vineri și sâmbătă la punctul de colectare din zona Gării, 8.665 kg vineri și 9.785 kg sâmbătă. TEGA a predat la schimb un total de 15.272 de beri și 2.536 de sticle de apă unui număr total de 1.168 de persoane, dintre care 950 au solicitat bere și 218 apă.

Următoarea acţiune de colectare de sticle va avea loc în lunile de vară, urmând să anunţăm din timp data exactă.

TEGA S.A.
Biroul de Presă

 

Publicitate
banner we radio