Ştiri locale

Când vor fi aprinse luminile de sărbători la Sfântu Gheorghe

 

Ghirlandele luminoase ce vor împodobi municipiul Sfântu Gheorghe în perioada sărbătorilor de iarnă vor fi aprinse anul acesta în seara zilei de 3 decembrie.

Primarul Antal Árpád a declarat că, potrivit tradiţiei, în centrul municipiului va fi amplasată o coroană imensă de brad cu patru lumânări, care va marca perioada Adventului, respectiv ultimele patru săptămâni rămase până la Crăciun.

Publicitate

Prima lumânare va fi aprinsă în cadrul unei ceremonii ce va avea loc pe data de 3 decembrie, de la ora 19,30, la care sunt aşteptate să participe, ca şi în anii precedenţi, câteva mii de persoane, urmând ca celelalte trei să fie aprinse succesiv în următoarele săptămâni.

După o scurtă slujbă religioasă, va urma un recital al elevilor de la Colegiul „Székely Mikó” şi un concert de cobză al trupei Péntek Zsuzsa.

Participanţii vor fi aşteptaţi şi anul acesta cu ceai cald, turtă dulce şi lumânări oferite gratuit de către organizatori.

Tot duminică, 3 decembrie, vor fi aprinse şi ghirlandele luminoase amplasate de-a lungul străzilor principale din oraş.

„Advent” în latina populară înseamnă „aşteptare”, iar pentru catolici şi protestanţi Adventul are aceeaşi semnificaţie cu Postului Crăciunului pentru creştinii ortodocşi.

Cu patru săptămâni înaintea sărbătorii Naşterii Domnului, de regulă, fiecare familie pregăteşte câte o coroniţă cu patru lumânări pe care le aprinde succesiv în cele patru duminici rămase până la Crăciun.

(Agerpres)

Foto: Henning János

 

Publicitate
Publicitate
banner we radio