Ştiri locale

Canabis descoperit de DIICOT Covasna în alte trei locații din județ

Anchetatorii au extins cercetările în urma perchezițiilor desfășurate în județul Covasna, în datele de 6, respectiv 11 octombrie, care au dus la descoperirea a două culturi de canabis în apropierea unei ferme din zona comunei Valea Crișului. Potrivit unui comunicat al IPJ Covasna, în cursul zilei de 12 octombrie, Tribunalul Covasna a admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor două persoane reținute în acest dosar.

Mai mult, în urma reaudierii acestora, în cursul zilei de miercuri au fost descoperite alte 3 locații din extravilanul localităților Comandău și Zălan unde se aflau aproximativ 1,2 kilograme de muguri uscați de canabis și aproximativ 450 de grame de frunze de canabis.

„Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna, au extins urmărirea penală și, la data de 11 octombrie 2023, au efectuat o percheziție domiciliară în județul Covasna, fiind pus în aplicare un mandat de aducere față de o persoană bănuită de trafic de droguri de risc. Ulterior, în urma audierii, procurorul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna a dispus reținerea pentru 24 de ore a persoanei bănuite, fiind introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Covasna. La data de 12 octombrie 2023, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna a admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Totodată, la data de 11 octombrie 2023, în urma reaudierii a celor două persoane arestate, la data de 7 octombrie 2023, au fost descoperite și ridicate, în trei locații din extravilanul localităților Comandău și Zălan, din județul Covasna, aproximativ 1,2 kilograme de fragmente de vegetale uscate, tip mugure, de culoare verde oliv, cu aspect și miros specific de canabis și aproximativ 450 de grame de materie vegetală uscată tip frunze, de culoare verde oliv, cu aspect și miros specific de canabis”, se arată într-un comunicat al IPJ Covasna.

Reamintim că săptămâna trecută, vineri, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna, au pus în aplicare 16 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc, fiind puse în aplicare și 5 mandate de aducere. În urma acțiunilor, doi bărbați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

Din cercetări a reieșit că, în primăvara anului 2023, unul dintre bănuiți ar fi înființat, în zona limitrofă a comunei Valea Crișului, în apropierea unei ferme, două culturi de canabis formate din 50, respectiv 40 de plante, pe care le-ar fi îngrijit împreună cu cel de-al doilea bănuit.

Ulterior, la sfârșitul lunii august, cele două persoane ar fi recoltat din prima cultură de 50 de plante, circa 40 de plante ajunse la maturitate, cu înălțimea de 60-70 de centimetri, prezentând ramificații și inflorescențe, iar din a doua cultură, de 40 de plante, la începutul lunii octombrie, unul dintre ei ar fi recoltat alte 20 de plante de canabis, toate având înălțimea de aproximativ 3 metri.

În urma perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate 21 de plante mature de canabis, cu dimensiuni între 2 și 3,5 metri, 2 plante de canabis de aproximativ 1 metru, 5 grame de ciuperci, 30 de grame de fragmente vegetale și inflorescențe de canabis, 2 telefoane mobile, 104 petarde de clasa 3, precum și un recipient din sticlă ce conține mercur și obiecte de îmbrăcăminte.

Cele două persoane bănuite au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. pentru audiere, iar față de acestea s-a luat, inițial, măsura reținerii pentru 24 de ore.

În cursul zilei de sâmbătă, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bănuiților.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, Biroului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și al jandarmilor Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna și ai Grupării Mobile de Jandarmi Brașov.

Publicitate
banner we radio