Info Trafic, Ştiri locale

Campionatul Național de Viteză în Coastă 2, sâmbătă spre Şugaş Băi

Ultima etapa din Campionatul Național de Viteză in Coastă 2 se va desfășura sâmbătă 2 octombrie, pe tărâm covasnean.

Traseul de la Șugaș Băi le va fi gazda piloților ce vor închide acest sezon competitional. Organizată de către Clubul sportiv Auto Crono sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, aceasta ultima etapă va aduce piloților un dublu punctaj in clasament. Astfel, cu doar o singură etapă rămasă până la finalul sezonului, in clasamentul general, pe prima poziție se află Erik Zsolt Fazakas. Pilotul deține in acest moment 200 de puncte, iar in urma sa, pe a doua treaptă a podiumului aflandu-se Peter Laszlo Pasko cu 117 puncte. Podiumul clasamentului general il aduce pe cea de-a treia treaptă pe Adorjan Zolde, care in urma acestui sezon obține 100 de puncte.

Publicitate

La clasa A1, tânărul Bogdan Duma conduce detașat clasamentul cu doar o etapa rămasă până la final, acesta adunând până in prezent 186 de puncte. A doua poziție a podiumului îi revine lui Attila Laszlo Patakfalvi cu un total de 108 puncte, podiumul fiind completat de tânărul Alexandru Cazacu ce reușește să obțină până in prezent 86 de puncte.

Clasa A2 îl aduce pe prima poziție pe Erik Zsolt Fazakas, podiumul fiind urmat de Peter Laszlo Pasko si Alexandru Andreoiu ce adună până in prezent  114 puncte.

Podiumul clasei A3 îi aduce in fata pe Andrei Petrescu care cu doar o etapa rămasă se află pe prima poziție a podiumului cu un total de 105 puncte, treapta a doua fiind ocupată de Zolde Adorjan cu 88 de puncte, clasamentul fiind încheiat cu Dumitru Serban  ce reușește un total de 84 de puncte.

Juniorii ne surprind si de aceasta data cu ambiția lor, iar pe prima treapta îl găsim pe Bogdan Duma cu un total de 123 de puncte până in prezent, Sebastian Gradinariu cu 76 de puncte si Alexandru Cazacu cu 68 de puncte.

Sambata, ziua va debuta cu o serie de recunoașteri si antrenamente cronometrate, mansele de concurs fiind programate pentru ora 15, iar invitații acestei etape le vor oferi tinerilor piloti sfaturi si recomandări cat mai utile. Pilotul brasovean Octavian Ciovica și-a anunțat prezenta la aceasta ultima etapă din campionat dar si Florin Durche, de asemenea pilot in Campionatul Național de Viteza in Coasta va aduce la aceasta ultima etapă o nouă masina ce îl va însoți in următorul an competitional. Acesta va înlocui binecunoscutul Citroen C2 Super 1600 ce i-a fost alături atatia ani, cu o nouă masina turbo integrala. Tot la Sugas Bai Florin și-a făcut debutul ca si forlighter in anul 2011, participand atunci la bordul unui Corrado VR6, concurs ce a fost organizat sub egida Auto Crono. Printre cei înscriși la aceasta ultima etapa regasim si Szabo Csongor care de asemenea va sta la dispoziția piloților cu sfaturi si indrumari.

Trebuie să reamintim tuturor ca organizatorii Clubului Sportiv Auto Crono organizează periodic teste si antrenamente pentru pilotii doritori dar, mai nou, si sesiuni de informare si pregătire pentru tinerii navigator.

Circulația publică se va închide sâmbătă 02.10.2021 între orele 09:00-19:00 iar deschiderea temporară a circulației va avea loc între orele 14:30-15:00

Evenimentul este finanțat de Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe.

(Sursa: Comunicat de presă)

Publicitate