Ştiri locale

Campingul din Ozunca Băi, închis temporar de OPC Covasna. Administratorii, amendați cu 5.200 de lei

Campingul „The Valley” din stațiunea Ozunca-Băi, comuna Bățani, a fost închis temporar de comisarii Protecției Consumatorilor Covasna, iar administratorii au fost amendați cu 5.200 de lei, în urma unui control în timpul căruia s-a constata că activitatea se desfășura fără autorizațiile de la Primărie, Direcția de Sănătate Publică și Ministerul Turismului.

Mai mult, bazinul de înot avea depuneri de alge, iar administratorii nu au putut prezenta evidența evaluării calității apei și a operațiunilor de tratare, curățenie și dezinfecție.

Publicitate

„Camping The Valley din Ozunca-Băi, județul Covasna, administrat de SC Martina SRL, oferea spațiu de amplasare a corturilor și rulotelor, loc de joacă pentru copii, bazin de înot și bar, fără a avea autorizațiile legale de la Primărie, Direcția de Sănătate Publică și Ministerul Turismului. Bazinul de înot prezenta pe pereții laterali depuneri de alge, partea interioară a bazinului avea suprafețe cu vopsea exfoliată și crăpături în beton, grătare de lemn cu elemente rupte, lipsă evidență parametri fizico-chimici de evaluare a calității apei, precum și pentru operațiunile de tratare, curățenie și dezinfecție. Operatorul economic a fost sancționat contravențional cu amenda în sumă de 5200 lei și măsură complementară oprirea temporară a prestării serviciilor”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Comisariatului Județean.

Pe Google, Campingul are 4 stele din 5 și peste 100 de recenzii, majoritatea pozitive. Cu toate acestea, în ultimii ani au existat persoane care s-au plâns de condițiile de campare, de lipsa apei calde la duș, dar și de faptul că „apa din piscină e verde, iar piscina este degradată”.

Vineri, pe pagina de Facebook a Campingului, a fost postat un mesaj prin care administratorii anunță turiștii că spațiul de agrement este închis temporar, fără a oferi, însă, alte detalii.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio