Info Trafic, Ştiri

Campanie inedită pentru purtarea centurii de siguranţă: \”Trişezi centura, păcăleşti viaţa\”

Poliţia Romană a lansat o amplă campanie pentru promovarea purtării centurii de siguranţă în trafic, sub numele \”Supravieţuitorii: trişezi centura, păcăleşti viaţa\”.

Una dintre regulile Codului Rutier pe care şoferii şi pasagerii le încălcă cel mai frecvent este obligativitatea de a purta centura de siguranţă inclusiv pe locurile din spate. De altfel, aceasta este şi una dintre cauzele pentru care numeroase persoane sunt rănite grav sau îşi pierd viaţa în accidente.

Publicitate

Pentru ca şoferii şi pasagerii să conştientizeze acest pericol, Poliţia Romană a lansat o campanie inedită sub numele \”Supravieţuitorii: trişezi centura, păcăleşti viaţa\”. Este vorba despre o expoziţie în cadrul căreia sunt expuse scaunele şoferilor sau pasagerilor care au supravieţuit accidentelor grave datorită faptului că au purtat centura.

Expoziţia va avea loc pe tot parcursul verii în Bucureşti (7 iulie – 18 iulie), Constanţa (19 iulie – 25 iulie), Iaşi (26 iulie – 1 august), Braşov (1 august – 8 august), Cluj (9 august – 14 august) şi Timişoara (15 august – 21 august), însă locurile exacte nu au fost încă anunţate.

Expoziţia poate fi văzută şi pe site-ul oficial al campaniei, care include poveştile şoferilor şi pasagerilor implicaţi în accidente grave, dar care au supravieţuit datorită centurii. În cele mai multe cazuri, cei care au purtat centura de siguranţă au fost singurii din maşina respectivă care au supravieţuit accidentului.

Publicitate
Publicitate
banner we radio