Ştiri locale

Campania „Misiune Posibilă – Șanse egale în alegerea carierei”

În cadrul activităților pentru promovarea carierei de polițist în rândul tinerilor, Poliția Română a inițiat Campania „Misiune Posibilă” care a ajuns, în aces an, la cea de-a șaptea ediție.

Prin acest proiect se urmărește promovarea șanselor egale pentru tinerii aparținând minorităților etnice, prin încurajarea lor să opteze pentru o carieră în structurile poliției.

Publicitate

Astfel, Centrul de Resurse pentru Diversitate și Etnocultură, în parteneriat cu Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” și Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, ambele din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, organizează școala de vară MISIUNE POSIBILĂ – ȘANSE EGALE ÎN ALEGEREA CARIEREI.

Campania se adresează elevilor din clasele a X-a și a XI-a, aparținând minorităților etnice din mai multe județe, printre care și Covasna, școala de vară urmând a se desfășura la Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca, în perioada 23-27 iulie 2018. Toate costurile organizării acesteia (cazare, masă, transport) sunt acoperite de organizatori, prin bugetul alocat proiectului.

Printre activitățile din cadrul școlii de vară menționăm desfășurarea unor aplicații practice ale meseriei de polițist, atelier de orientare profesională sau activități de antrenare a abilităților specifice profesiei.

Miercuri, polițiștii de la Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Covasna, au susținut o prezentare pe tema campaniei la Liceul Székely Mikó din Sfântu Gheorghe, iar în perioada următoare vor desfășura activități de promovare a proiectului și în alte școli din județ.

COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE

Agent principal de poliție TOLVAJ-MARIN NICOLETA 

 

Publicitate
banner we radio