Ştiri locale

Campania „Învingem frigul” se extinde la Sfântu Gheorghe

„Dacă îţi e frig, ia o haină. Dacă ai mai multe, agaţă una pe cuier”, acesta este mesajul postat în limbile română şi maghiară pe poarta Bisericii Unitariene din Sfântu Gheorghe, alături de mai multe paltoane, geci, căciuli şi fulare oferite gratuit persoanelor care au nevoie de ele.

Ideea a fost preluată de la Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, care în urmă cu câteva zile a demarat campania „Învingem frigul cu TAM” şi a postat la intrarea în instituţie câteva stative cu haine groase, îndemnând cetăţenii să doneze obiecte de îmbrăcăminte pentru persoanele nevoiaşe. Pentru a stimula donatorii, conducerea teatrului le-a oferit bilete gratuite la spectacolul „Jurnal de România. Sfântu Gheorghe”, care se va juca pe 14 ianuarie.

Publicitate

„Vreau să mulţumesc comunităţii pentru implicarea de care a dat dovadă. Este incredibil ce se întâmplă la intrarea în teatrul nostru, în fiecare seară lăsăm stativul cu haine aproape gol, iar dimineaţa îl găsim iarăşi plin”, a declarat Anna Maria Popa.

Vremea rece a mobilizat şi diverse organizaţii nonguvernamentale, printre care Crucea Roşie şi Serviciul de Ajutor Maltez care s-au implicat în ajutorarea persoanelor nevoiaşe, dar şi patronii unor restaurante sau baruri din Sfântu Gheorghe, care oferă găzduire şi ceai cald trecătorilor. Unul dintre aceştia a plusat, oferindu-le zilnic, între orele 12,00 şi 15,00 şi câte o felie de pâine cu untură şi boia.

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe şi organizaţia Caritas au anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, că sunt în măsură să ajute persoanele fără adăpost, vârstnice, bolnave ori incapabile să iasă din casă/apartament în aceste zile reci pentru a-şi procura cele necesare traiului de zi cu zi.

„Organizaţia Caritas îi roagă pe cei afectaţi cât şi pe rudele acestora să anunţe lucrurile de care duc lipsă, în fiecare zi între orele 9 şi 15, la numărul de telefon 0730025422. Respectarea intervalului orar 9,00-15,00 este important, deoarece în acest fel personalul organizaţiei Caritas se va putea deplasa la faţa locului în aceeaşi zi cu anunţul”, se arată în comunicatul de presă.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio