Ştiri locale

Căminul „Zathureczky Berta” din Sfântu Gheorghe, amendat de OPC Covasna cu 10.000 de lei

Protecția Consumatorilor (OPC) Covasna a amendat administratorii căminului de bătrâni „Zathureczky Berta” din Sfântu Gheorghe cu suma de 10.000 de lei, după ce, în urma unui control, au fost descoperite mai multe nereguli, printre care produse alimentare expirate, medicamente depozitate în frigider lângă lactate sau încăperi cu pereți care prezentau infiltrații.

Conducerea OPC Covasna a transmis că neregulile constate în blocul alimentar și în spațiile de cazare „afectează sănătatea, securitatea și interesele economice ale consumatorilor”.

Publicitate

„Complexul Zathureczy Berta, cu profil îngrijirea persoanelor vârstnice, aparținând de Consiliul Local al municipiului Sfântu Gheorghe, a fost sancționat contravențional cu suma de 10.000 lei și un avertisment, pentru produse alimentare cu data durabilității minimale depășite (margarină, foi dafin, mărar). În bucătărie s-au găsit vase și ustensile de bucătărie degradate (ibric cu emailul sărit, răzătoare ruginită și ruptă, linguri de lemn, cuțite cu mânere rupte, frigidere cu chedere rupte). În frigiderul pentru lactate, pe lângă alimente se aflau medicamente și dispozitive medicale (insulină, teste covid). În spațiile de cazare, în camera 23 baia avea tencuiala de pe plafon căzută, iar camera 26 avea tencuiala desprinsă de pe perete și în baie datorită infiltrațiilor de apă. În lista meniu afișată pentru întreaga săptămână nu se specifică pentru fiecare meniu în parte alergenii /substanțele intolerante și nici produsele decongelate folosite (…) Toate aspectele constate și descrise atât la blocul alimentar, cât și la spatiile de cazare, afectează sănătatea, securitatea și interesele economice ale consumatorilor”, a transmis conducerea OPC Covasna.

Aceeași sursă precizează că în acest caz nu s-a dispus închiderea temporară a activității întrucât, până la finalizarea controlului deficiențele constatate au fost remediate.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio