Ştiri locale

Camere video între Barcani și Zagon pentru identificarea celor care aruncă deșeuri. Primarul își pune la bătaie salariul pentru fiecare dovadă care duce la prinderea făptașilor

Primăria Barcani a montat, recent, peste 20 de camere video pe drumul care leagă localitatea de comuna Zagon, pentru a-i depista și sancționa pe cei care aruncă în mod constant deșeuri pe tronsonul respectiv.

Primarul comunei, Pastor Nicolae, este determinat să penalizeze persoanele care își bat joc de mediul înconjurător, astfel că își pune la bătaie chiar și salariul, pentru a-i încuraja pe localnici să semnaleze astfel de fapte.

Publicitate

Într-o postare pe Facebook, edilul a scris că va recompensa cu 100 de lei fiecare persoană care va aduce dovezi „clare și concrete” privind persoanele care abandonează deșeuri în zonele în care încă nu au putut fi instalate sisteme de monitorizare video.

„Zilele trecute am instalat peste 20 de camere video pe acest drum pentru a putea verifica constant cine aruncă gunoaie în această zonă. Amenda este între 1.000 și 2.500 lei! Privind celelalte zone în care nu am reușit încă să amplasăm camere video, din salariul meu voi oferi recompensă 100 lei pentru persoanele care vor veni cu dovezi clare și concrete (foto/video) cu cei care abandonează deșeuri în păduri, drumuri lăturalnice, câmpuri sau cursuri de apă! Promit că voi păstra confidențialitatea celui ce sesizează aceste fapte! Mulțumesc clasei de elevi a 8-a A și domnului profesor Marius Murea pentru implicarea de care au dat dovadă în a salubriza în mare parte pădurea dintre Barcani si Zagon!”, a scris edilul într-o postare pe Facebook.

Camere video și pe DJ121A, la Valea Mare

Și Primăria comunei Valea Mare vrea să descurajeze persoanele care obișnuiesc să arunce deșeuri la voia întâmplării, astfel că în această săptămână va monta mai multe camere video pe DJ 121A, în zona serpentinelor, și în zona de picnic.

„Sperăm ca în acest mod să putem opri aruncatul de gunoaie, să putem menține comuna curată, altfel e păcat de efortul tuturor. Privirea la frumusețea naturii este primul pas în purificarea minții”, a scris primarul comunei Valea Mare, Bogdan Ștefan Marin, într-o postare pe Facebook.

În ultimele zile și săptămâni, în județul Covasna s-au derulat multiple campanii de ecologizare a malurilor râurilor și pâraielor, dar și a zonelor unde frecvent sunt aruncate deșeuri.

Primăria Barcani și-a mobilizat locuitorii de la cel mai mic, până la cel mai mare, oferind chiar premii în bani și excursii pentru elevii din localitate care au reușit să adune cele mai multe deșeuri. În urma acțiunii, au fost colectate aproape 3 tone de deșeuri de pe raza comunei.

Premiul I a constat în alocarea sumei de 5.000 de lei pentru organizarea unei excursii de două zile și punerea la dispoziție a două microbuze în acest sens, iar premiile II și III au constat în alocarea a 1.500, respectiv 1.000 de lei pentru câte o excursie de o zi cu transport gratuit.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio