Ştiri locale

Camera de Comerţ şi Industrie Covasna organizează Gala „Tânărul întreprinzător al anului”

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna şi Asociaţia Junior Business Club din Sfântu Gheorghe vor premia cei mai buni tineri antreprenori din judeţ, în cadrul unei gale ce va avea loc la mijlocul lunii decembrie.

Conducerea CCI a precizat că această festivitate reprezintă recunoaşterea oficială a performanţelor antreprenorilor sub 35 de ani care „au înregistrat succese în activitatea lor economică şi care pot fi consideraţi exemple remarcabile pentru noua generaţie”.

Publicitate

Sunt eligibili atât tinerii antreprenori care sunt asociaţi semnificativi la societăţi comerciale, cât şi cei care activează ca persoane fizice autorizate, evaluarea fiind făcută pe baza rezultatelor financiare aferente anului fiscal 2015, una dintre condiţii fiind ca firmele să fi avut profit la sfârşitul anului trecut.

„Premiul pentru Tineri Întreprinzători recunoaşte activitatea tinerilor antreprenori. Am căutat pe acei antreprenori covăsneni care, în pofida vârstei tinere (sub 35 de ani), înregistrează succese în activitatea lor economică şi care pot fi consideraţi exemple remarcabile pentru noua generaţie. (…) Nu sunt eligibili antreprenorii care au devenit asociaţi sau acţionari prin preluarea ori cumpărarea acţiunilor, respectiv părţilor sociale ale unei companii prezente pe piaţă de mai mulţi ani, dacă preluarea/cumpărarea acţiunilor/părţilor sociale este mai recentă de 5 ani”, se arată într-un comunicat de presă al CCI.

Gala de premiere va avea loc pe data de 16 decembrie, iar antreprenorii îşi pot depune candidaturile pentru titlul de „Cel mai bun tânăr întreprinzător” până pe data de 9 decembrie a.c., dar propunerile pot veni şi din partea unor terţe persoane.

Luna trecută, Camera de Comerţ şi Industrie a organizat cea de-a XXIII-a ediţie a Topului firmelor, în cadrul căreia a premiat aproape 800 de societăţi comerciale din şase domenii de activitate: Industrie, Comerţ şi turism, Servicii, Construcţii, Agricultură, pescuit şi, silvicultură, Cercetare, dezvoltare şi high tech.

Preşedintele CCI Covasna, Edler Andras, a precizat că cifra de afaceri realizată în anul 2014 de firmele intrate în top însumează 4.157 milioane de lei, respectiv 919 milioane de euro, reprezentând 78,27% din cifra de afaceri realizată pe judeţ, cu o creştere de 26,93% faţă de anul 2014.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio