Ştiri locale

Cafea gratis pentru autorecenzare la punctele de asistenţă din Sfântu Gheorghe

Locuitorii care se autorecenzează până duminică la unul dintre cele zece puncte de asistenţă din municipiul Sfântu Gheorghe vor primi gratuit câte o cafea plătită de Primărie, au anunţat autorităţile locale.

Primăria, în colaborare cu mai multe unităţi de alimentaţie publică din oraş, vor oferi câte o cafea tuturor cetăţenilor care completează chestionarul online la unul dintre punctele de asistenţă pentru autorecenzare, urmărind, în acest fel, să determine cât mai mulţi să participe la prima etapă a recensământului.

Publicitate

“Primăria oferă o cafea pentru a încuraja mai mulţi locuitori să profite de această oportunitate. Toţi locuitorii municipiului Sfântu Gheorghe care vor completa chestionarul la unul dintre cele zece puncte de recensământ până duminică, 15 mai, vor primi o adeverinţă cu care poate fi ‘cumpărată’ o cafea” în localuri din oraş partenere în această iniţiativă, se arată într-un comunicat de presă postat miercuri pe pagina de internet a Primăriei.

Primarul Antal Arpad a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că peste 53% din populaţia municipiului Sfântu Gheorghe s-a autorecenzat în cele aproape două luni de când a început acest proces, procentul fiind peste media judeţeană şi cea naţională.

Acesta a menţionat că există, însă, un număr foarte mare de chestionare nevalidate de Institutul Naţional de Statistică.

„Vorbim de aproape 3000 de persoane din municipiul Sfântu Gheorghe care au completat, dar nu au validate aceste chestionare. La nivel naţional procentul de nevalidare este de aproape 13%, deci fiind sociolog pot să trag concluzia că ceva nu a fost bine conceput în acest chestionar, pentru că, totuşi, 13% este un procent destul de ridicat. La Sfântu Gheorghe acest procent este de 10,77%. Trebuie să spunem că vorbim de chestionare nevalidate din rândul celor care au completat acasă (…) Deci, rugămintea mea este ca cei care au completat acasă să verifice dacă chestionarul lor a fost sau nu validat, iar dacă ajung la concluzia că nu a fost validat să meargă la punctele de asistenţă şi să solicite ajutor. Cei care încă nu au completat, fac apel la ei să facă acest lucru în această săptămână pentru că începând de luni se intră în faza următoare în care nu se mai pot completa online. Deci, să se îndrepte către aceste puncte şi să solicite ajutor pentru că va funcţiona mai repede şi mai bine”, a mai spus primarul Antal Arpad.

Cele zece puncte de asistenţă se află la Palatul Beor (sediul UDMR), Sepsi Value Center, Parohia Reformată 1, Finanţele Publice Municipale, fostul magazin Sepsi OSK, centrul comercial Şugaş, Gara CFR, Centrul Integrat din Cartierul Ciucului, Baza de înot şi Centrul Democraţia din apropierea Pieţei Centrale.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio