Ştiri locale

Bursierii RGT România la categoria Arte

Firma de confecţii Ready Garment Techology Romania, care are fabrici în judeţul Covasna la Sfântu Gheorghe, Baraolt şi Estelnic, a lansat în luna martie bursele „Dr. Bock Industries – pentru sprijinirea copiilor talentați”. Societatea are ca parteneri în acest program pe Asociaţia Bobita şi pe Fundaţia Comunitară Covasna. Sunt acordate 18 burse de câte 350 de lei lunar timp de un an copiilor talentaţi din judeţ, dintre care 9 pentru copiii angajaţilor, iar 9 pentru orice copil din judeţ.

\"torok-akos-az-akademian\"

Tânărul şi talentatul pianist Török Ákos, bursier al RGT România la categoria ARTE, a susţinut pe 26 octombrie un Concert  la Casa Vigado din Târgu Secuiesc, iar pe 29 octombrie la Teatrul Tamási Áron din Sfântu Gheorghe, alături de alţi premianţi ai concursului Virtuózok organizat în Ungaria, unde Ákos a luat premiul de excelenţă. Török Ákos a terminat clasele I-VII la Şcoala Gimnazială „Molnar Jozsias” Târgu Secuiesc, clasa a VIII-a la Sfântu Gheorghe, iar acum este elev la Academia Bartok Béla din Budapesta în clasa a IX-a.

Publicitate

\"hanna-jotekonysag-2\"

Rancz Gyárfás Hanna este o altă tânără bursieră a RGT România la categoria ARTE, iar de curând a jucat rolul Micului Prinţ din basmul lui Antoine de Saint-Exupéry. Ansamblul artistic de elevi Macskakő al Casei de Cultură Vigadó din Târgu Secuiesc a prezentat spectacolul cu titlul „Sala de aşteptare (Varóterem)”, în care a jucat şi Rancz Gyárfás Hanna elevă în clasa a VII-a. Hanna a adus talentul artistic şi în activităţile Asociaţiei Bobita organizate pentru copii cu prilejul Zilei copiilor ca povestitor de basme populare.

\"monica-constandachi-2\"

Monica Elena Constandachi este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Mihai Viteazul din Sfântu Gheorghe, şi este de asemenea bursieră a RGT România la categoria ARTE, destinată copiilor angajaţilor RGT România. Cu banii primiţi din această bursă, printre altele, tânăra s-a înscris la un proiect de Youth Exchange în Italia prin Erasmus+, la care a şi fost admisă. A susţinut şi un examen de limba franceză unde a obţinut rezultate excelente, iar în luna iulie a participat timp de 10 zile la Universitatea de Vară SummerIS, ce s-a desfășurat la Iași.

 

Publicitate
banner we radio