Ştiri locale

Bugetul Spitalului Județean Sfântu Gheorghe, majorat cu peste 5 milioane de lei

Bugetul Spitalului Județean din Sfântu Gheorghe a fost suplimentat cu suma de 5,2 milioane de lei, după ce Consiliul Județean (CJ) Covasna a aprobat joi, în ședință ordinară, rectificarea bugetului propriu al Județului Covasna.  

Președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, a declarat că cea mai mare parte a sumei, respectiv 5 milioane, a fost alocată de Ministerul Sănătății pentru continuarea lucrărilor de extindere și modernizare a clădirii în care în prezent funcționează secția de Boli interne, împreună cu secțiile de Nefrologie și dializă, Oftalmologie și Neurologie.

Publicitate

Restul de 10% reprezintă contribuția proprie a  CJ Covasna.

„Ministerul Sănătății a alocat 5 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor de construire la secția de Boli interne a spitalului, iar 200.000  de lei este contribuția Consiliului Județean. Cei care au fost la spital au văzut că din vara anului trecut am început o lucrare care vizează reparații capitale de lărgire și modernizare a secției de Interne, iar pentru acest lucru am cerut sprijinul Ministerului cu care de altfel avem un contract”, a spus președintele CJ Covasna în cadrul conferinței lunare Info Județean.  

Potrivit acestuia, valoarea totală a investiției se ridică la circa 34 de milioane de lei, și presupune, printre altele, creșterea capacității de cazare de la 126 de paturi la 161, respectiv extinderea secției de Terapie Intensivă și a Blocului operator.

„Este vorba despre Corpul vechi al spitalului, iar cu această ocazie vom mări numărul paturilor de la 126, până la 161, vom crește capacitatea la dializă, la Terapie Intensivă, în secțiile medicale și la Blocul operator, vom lărgi cu 861 mp. Pe lângă medicina internă, acolo funcționează și secția de Nefrologie și dializă, dar și secția de Oftalmologie și Neurologie. Lucrarea este finanțată de Ministerul Sănătății, a fost începută anul trecut, iar sumele din anul acesta au depășit 5 milioane de lei. Deci iată că am atras prima tranșă de bani, cu promisiunea din partea Ministerului că la rectificarea bugetară națională din august vom mai primi o sumă consistentă, pentru că avem nevoie. Această lucrare este de 34 de milioane de lei și este absolut necesară pentru extinderea spitalului”, a spus Tamás Sándor.  

Tot în cadrul ședinței de joi, consilierii județeni au aprobat participarea Spitalului Județean la Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, prin depunerea unei cereri de finanțare cu fonduri europene pentru achiziționarea și instalarea unui sistem de alarmă pentru detectarea concentrației de oxigen din secțiile de Terapie Intensivă.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
Publicitate
banner we radio