Ştiri locale

Bugetul municipiului Sfântu Gheorghe, estimat la peste 192 milioane lei, supus dezbaterii publice

Proiectul de buget al municipiului Sfântu Gheorghe pe anul 2021, estimat la circa 192,8 milioane de lei, a fost supus dezbaterii publice pe site-ul primăriei, locuitorii putând să-şi exprime opiniile şi propunerile de modificare până pe 6 aprilie.

Din totalul veniturilor estimate de Primăria Sfântu Gheorghe în anul 2021, pentru Servicii Publice Generale este propusă suma de 24,8 milioane de lei, pentru Apărare şi Ordine Publică – 4,3 milioane de lei, iar pentru Servicii, Dezvoltare Publică, Locuinţe, Mediu şi Ape, aproape 30 de milioane de lei, din care peste 5 milioane pentru protecţia mediului.

Publicitate

Ca şi în anii precedenţi, cea mai mare sumă, aproape 108 milioane de lei, a fost alocată cheltuielilor social-culturale, din care 41,6 milioane pentru Învăţământ, 4,3 milioane pentru Sănătate, 33,3 milioane pentru Cultură, recreere şi religie şi 28,5 milioane de lei pentru Asigurări şi asistenţă socială.

La capitolul „Activităţi economice, comerciale şi de muncă” sunt prevăzute circa 28,5 milioane de lei, din care 23,4 milioane pentru transport, drumuri şi poduri.

Bugetul a fost construit pe un deficit de 2,65 milioane de lei.

Proiectul supus dezbaterii publice poate fi consultat pe site-ul Primăriei (click AICI), cetăţenii putând să-şi exprime opiniile şi propunerile de modificare până pe 6 aprilie. 

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio