Ştiri locale

Buget record şi la Primăria Târgu Secuiesc: aproape 100 de milioane de lei

Consiliul Local Târgu Secuiesc a adoptat, în ședința extraordinară a lunii februarie, bugetul local de investiții și cheltuieli pentru anul 2022, în valoare de aproape 100 de milioane de lei, fiind cel mai mare buget din istoria municipiului.

Pe lângă fondurile locale, bugetul pentru acest an este compus atât din fonduri guvernamentale, cât și din fonduri europene și include, printre altele, modernizarea mai multor străzi, extinderea rețelei de apă și canalizare, reparații capitale ale instalațiilor electrice și creșterea eficienței energetice a Spitalului Municipal Târgu Secuiesc, amenajarea unui incubator pentru afaceri, stație de încărcare a vehiculelor electrice și reabilitarea sediului Primăriei.

Publicitate

Totodată, autoritățile locale au în plan construirea unei piscine multifuncționale cu sprijinul Companiei Naționale de Investiții și o serie de lucrări pentru creșterea eficienței energetice a unităților de învățământ din municipiu, însă aceste sume nu au fost încă incluse în buget.

„Nu am primit încă suma pentru instituțiile de învățământ deci, dacă o adaug și pe asta, bugetul din acest an va depăși 100 de milioane de lei, pentru care nu a existat niciun precedent”, a spus municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor.

Conform unui comunicat publicat pe site-ul Primăriei, bugetul din acest an este cu 28,8 % mai mare față de cel de anul trecut și include 9 proiecte pe fonduri europene prin programul Anghel Saligny, a căror valoare ajunge la aproape 30 de milioane de lei, dar și mai multe proiecte care vor fi realizate prin fonduri guvernamentale.

Pentru funcționare a fost alocată suma de 41.154.790 lei, iar pentru dezvoltare s-au alocat 57.156.920 lei. Din aceste sume, 36,5 milioane de lei sunt venituri proprii; 28,2 milioane de lei reprezintă fonduri de la Uniunea Europeană; 23,2 milioane de lei subvenție din partea statului, iar 10,4 milioane de lei reprezintă excedentul pentru anul 2021.

Lista investițiilor majore, de peste 100.000 de lei, planificate pentru anul 2022 poate fi consultată pe site-ul Primăriei Târgu Secuiesc (AICI)

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio