Ştiri locale

Brutăria Diószegi a câştigat titlul „Pâinea anului 2017 în România”

Expoziția GastroPan, cel mai de seamă târg de specialitate pentru sectoarele de panificație, cofetărie și HoReCa în Europa de Sud-Est este în plină desfășurare la Sibiu, iar Concursurile GastroPan, care au loc în cadrul expoziției, continuă să fie una dintre marile atracții pentru vizitatori și specialiști ai domeniului. Vineri, 24 martie 2017, s-au desfășurat concursurile secțiunii Panificație-Patiserie. Cei mai talentați brutari din România au participat la cele patru categorii ale acestei secțiuni, pregătind pâini speciale, produse de patiserie și creații artistice uimitoare. Analizând aspectul, gustul, caracteristicile organoleptice și respectarea tematicii, juriul format din specialiști ai sectorului de panificație și lideri ai asociațiilor profesionale de profil a reușit să aleagă cele mai bune produse.

Probabil cel mai așteptat moment al zilei a fost decernarea trofeelor Pâinea Anului 2017 fabricată industrial în România și Pâinea Anului 2017 realizată artizanal în România. Pâinea neagră din cartofi, maia, făină de 112 și făină de 55 realizată de Diószegi László de la Madexport SRL din Sfântu Gheorghe a fost cea mai bună pâine fabricată industrial în România, iar trofeul Pâinea Anului 2017 realizată artizanal în România i-a revenit reprezentantului firmei Brutăria Bocskor, Bocskor István pentru pâinea numită Pâine de soare.

Pâinea Anului 2017

În funcție de procesele tehnologice și cantitățile produse, au fost premiate cea mai bună pâine fabricată industrial și cea mai bună pâine realizată artizanal în România.

Pâinea Anului 2017 fabricată industrial în România

Participanții categoriei au avut sarcina de a prezenta o pâine realizată în regim tehnologic industrial, care se produce într-o cantitate mai mare de 300 kg/zi. Lucrarea câștigătoare este o „pâine neagră cu cartofi, pâine cu maia de 16 ore, 30% maia, făină de 112 și făină de 55, care se menține proaspătă și o săptămână” – a declarat la festivitatea de premiere Diószegi László, creatorul pâinii câștigătoare. Premiații categoriei:

Locul I: Diószegi László – Madexport Srl, Sfântu Gheorghe

Locul II: Alina Soare – Velrom Srl, Târgoviște

Locul III: Bocskor István – Brutăria Bocskor, Sânmartin

Pâinea Anului 2017 realizată artizanal în România

La această categorie concurenţii au prezentat o pâine fabricată în proces artizanal, care se produce într-o cantitate mai mică de 100kg/zi. Cea mai bună pâine artizanală, Pâinea de soare, conține făină de secară, făină tip 650, făină tip 1250, făină integrală de speltă, făină de secară prăjită, drojdie, sare iodată, semințe de floarea soarelui, semințe de dovleac, semințe de susan, morcovi și apă. Iată câștigătorii categoriei:

Locul I: Bocskor István – Brutăria Bocskor, Sânmartin

Locul II: Chica Mirabela – Ardelean Adrian Company, Lugoj

Locul III: Diószegi László – Madexport Srl, Sfântu Gheorghe

Premiații categoriei Creaţie Artistică din Aluat de Panificaţie

La secțiunea Panificație am premiat și cea mai impresionantă creație artistică din aluat de panificație. Tematica categoriei Creaţie Artistică din Aluat de Panificaţie a fost Toamna la țară. Câștigătorul categoriei a fost Farkas Ferenc, reprezentant al companiei Madexport SRL din Sfântu Gheorghe, care a realizat o creație artistică care prezintă momentul recoltării strugurilor dar și alte fructe și legume specifice vieții la țară în timpul toamnei. Premiații categoriei:

Locul I: Farkas Ferenc – Madexport, Sfântu Gheorghe

Locul II: Geambazu Nicolae Florin – Megasimitis Srl, Constanța

Locul III: Tőkés Tibor – Pâine de Casă Srl, Târgu Mureș

\"patiserie

Premiații categoriei Produse de Patiserie

Cel mai bun produs de patiserie s-a dovedit a fi pogăcelul cu cartofi realizat de către Bocskor Rozália de la societatea Brutăria Bocskor, un produs sărat de patiserie pentru mic dejun, din făină tip 480, cartofi, drojdie, smântână, unt, ouă, sare, zahăr, semințe de dovleac și semințe de mac. Premiații categoriei Produse de Patiserie:

Locul I: Bocskor Rozália – Brutăria Bocskor, Sânmartin

Locul II: Cazacu Elena Ada – Vipp Fashion Srl, Bârlad

Locul III: Farkas Ferenc – Madexport Srl, Sfântu Gheorghe

Felicitări și mulțumiri brutarilor și patisierilor talentați, care prin prezentarea produselor excelente și a  creațiilor artistice impozante au demonstrat că meseria de brutar și patisier este mult mai mult decât pare și că talentul și eforturile sunt recunoscute și se pot transforma în artă!

(Biroul de Presă Gastropan)

\"foto_005\"

Publicitate
banner we radio