Ştiri locale

Brașoveanul care a furat o pereche de schiuri de la Șugaș Băi vrea să le returneze pentru că „nu îi sunt bune”

Brașoveanul care duminica trecută a plecat de pe pârtia de la Șugaș Băi cu o pereche de schiuri pentru copii, aparținând Școlii de Schi CovAlpin, vrea să își îndrepte greșeala. Miercuri, bărbatul i-a contactat pe reprezentanții Asociației spunându-le că, după ce le-a probat, a constatat că schiurile nu îi sunt bune, așa că ar vrea să le returneze.

Președintele CovAlpin, Tiberiu Andrei Poștoacă, ne-a declarat că este dispus să uite toată această întâmplare, fără a mai implica Poliția, dacă bărbatul se va ține de cuvânt și va returna obiectele sustrase.

Publicitate

„M-a sunat pe telefon și mi-a spus: Știți că ne-am întâlnit duminică seara… v-am sunat pentru că am probat schiurile și nu sunt bune. I-am spus doar: să știți că noi v-am așteptat de duminică să ni le returnați. Nu l-am acuzat că e hoț, nu i-am spus altceva nimic, iar el m-a întrebat când să mi le aducă. A promis că vine cu ele, aștept să văd, dar cred că nu va da înapoi, după ce m-a sunat și mi-a spus și cum se numește, acum am și numărul lui de telefon. Eu cred că s-a speriat după ce s-a viralizat postarea pe Facebook și după ce a apărut știrea în presă, pentru că numai pe pagina Asociației CovAlpin aveam miercuri dimineață peste 200 de distribuiri. Cred că și-a dat seama că nu merită să se aleagă cu dosar penal pentru asta. Dacă se prezintă cu schiurile înapoi e iertat”, ne-a spus președintele CovAlpin, Tiberiu Andrei Poștoacă.

„Îl felicităm pentru alegerea făcută. Alegerea de la final, să ne-nțelegem”

Poza cu schiurile aflate în rastel la baza pârtiei, însoțită de un text în care reprezentanții CovAlpin transmit că acestea au fost returnate, a fost postată pe pagina de Facebook a Asociației.

„Poveste cu happy end. Similar filmelor cu eroi, binele învinge mereu. Așa se face că ieri, pe după-masă, eroul poveștii ne dă un telefon. După 3 zile de probat schiurile și clăparii, am aflat că sunt prea mari pentru ăla micu’. Ne-a întristat puțin vestea. Dar ne-a bucurat că vrea să le aducă înapoi. Și le-a adus. Nu putem decât să-i mulțumim și să-l felicităm pentru alegerea făcută. Alegerea de la final, să ne-nțelegem. Și vă mulțumim și vouă pentru distribuiri, conștienți că fără ajutorul vostru mesajul poate nu ajungea unde trebuie. Concluzia: Nu-i pentru cine se nimerește, e pentru cine se potrivește”, au scris reprezentanții CovAlpin.

Amintim că duminica trecută bărbatul în vârstă de aproximativ 50 de ani a fost surprins în timp ce se îndrepta spre mașina personală cu o pereche de schiuri galbene, marca Fischer, și o pereche de clăpari mărimea 28 (pentru copii), pe care le-a sustras de pe un suport aflat la baza pârtiei.

Prins în fapt, acesta a declarat inițial că vrea doar să vadă dacă schiurile i se potrivesc copilului său, însă la scurt timp s-a urcat în mașină și a plecat.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio