Ştiri locale

Brașovean venit la schi la Șugaș Băi, căutat după ce a furat o pereche de schiuri pentru copii

Un brașovean venit la schi în weekend, pe pârtia din stațiunea Șugaș Băi, a plecat acasă cu o pereche de schiuri pentru copii, ale Școlii de Schi CovAlpin, iar dacă nu le va returna riscă să se aleagă cu dosar penal pentru furt.

Cel mai probabil, bărbatul în vârstă de aproximativ 50 de ani ar fi scăpat fără să atragă atenția asupra sa, însă ghinionul a făcut ca, în timp ce se îndrepta cu schiurile și clăparii spre mașina personală, să alunece și să cadă pe asfaltul înghețat, moment în care a fost observat chiar de președintele Asociației, Tiberiu Andrei Poștoacă.

Publicitate

Întreaga întâmplare a fost povestită pe pagina de Facebook a Asociației CovAlpin.

Duminică seară, în timp ce dau să plec de la pârtie spre cabană, în fața mea un domn în clăpari alunecă pe asfaltul înghețat și se împrăștie în toate părțile. Grăbesc pasul spre el să-l întreb dacă e ok (deh, datoria de om și de paramedic) și după ce se adună de pe jos văd că în mâna stângă are o pereche de schiuri Fischer galbene, pe care imediat le identific ca fiind ale școlii noastre de schi. Erau cu tot cu clăparii albaștri Salomon, mărimea 28. Începe următorul dialog:

Eu: Stimate domn, acele schiuri sunt ale noastre.

El: Știu, știu, mă duc până la mașină să le probeze copilul și le aduc înapoi.

Eu: Aveți oră cu vreunul din instructorii noștri?

El: Da, bineînțeles. Le probez și le aduc înapoi.

Eu: Ok, vă așteptăm.

Bineînțeles că mi s-a părut dubios și am stat în expectativă. L-am observat de la distanță. I-am pozat numărul de înmatriculare și am așteptat. Doar că domnul s-a făcut că uită de schiuri și a plecat acasă. N-am încercat în niciun fel să-l împiedic să plece. La urma urmei, dacă tu crezi că o pereche de schiuri merită dosar penal…”, a scris președintele CovAlpin, Tiberiu Andrei Poștoacă, într-o postare pe Facebook.

„Am vrut să îi dau ocazia să le returneze singur…”

Contactat telefonic, acesta ne-a explicat că deși încă nu a depus plângere la poliție pe numele hoțului, oamenii legii știu despre întâmplare, iar dacă schiurile nu vor fi returnate în cel mai scurt timp, bărbatul se va alege cu dosar penal pentru furt, mai ales că, cel mai probabil, a fost surprins și de camerele de supraveghere instalate în stațiune.

„O să fie treaba poliției, eu l-am văzut după față, i-am pozat mașina, numărul de înmatriculare, sigur e și pe camerele video ale celor de la Sepsi ReKreativ. Schiurile erau lăsate în rastel la baza pârtiei, iar el a pus mâna pe o pereche care i-a plăcut și a plecat cu ea. Noi avem și parte de închiriere, dar nu erau închiriate, erau lăsate în rastel de dimineață, după ce au fost folosite de un copil cu unul dintre instructorii noștri, pentru că noi le luăm seara și le ducem înapoi la cabană. Erau schiuri de marcă, nu erau noi, dar o astfel de pereche, nouă, costă undeva la 500 de lei, poate chiar și peste (…) Am sunat la 112 și trebuie să merg să fac plângere, dar am zis deocamdată să îi dau ocazia să le aducă înapoi. Și anul trecut, într-o zi ne-a dispărut o pereche de bețe de schi care pot fi folosite și ca bețe de trekking, pentru drumeții, iar ziua următoare a mai dispărut o pereche. Sunt persoane care vin, se uită să vadă ce merită luat și pur și simplu fură”, ne-a spus președintele CovAlpin.

Poza cu mașina în care bărbatul bagă schiurile, având afișat parțial și numărul de înmatriculare,  a fost postată pe pagina de Facebook CovAlpin împreună cu întreaga poveste. Dacă brașoveanul nu va returna obiectele furate până miercuri, pe numele său va fi făcută plângere la poliție.

(Ioana Ardeleanu)

Publicitate
banner we radio