Ştiri locale

Braconaj cu broaşte la Comandău, confirmat oficial de ancheta Gărzii de Mediu

Garda Naţională de Mediu a confirmat într-o postare pe pagina oficială de Facebook că un bărbat din Comandău făcea braconaj cu o specie protejată de broaşte. Acuzaţiile au apărut prima oară într-un reportaj Pro TV care poate fi văzut AICI.

Redăm mai jos comunicatul Gărzii de Mediu:

„La scurt timp după apariţia în mass-media a unui reportaj în care se semnala faptul că în zona Comandău din Județul Covasna au loc acţiuni de braconaj al broaştelor (acestea fiind capturate în vederea comercializării picioarelor), Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Covasna a demarat un control, împreună cu reprezentanţi ai A.N.A.N.P – Serviciul Teritorial Covasna, ai I.P.J. Covasna – Secţia 3 Poliţie Rurală Covasna şi ai Postului de Poliţie Comandău, în timpul căruia a fost identificată persoana care comercializa broaște, prezentată în reportaj. 

Întrucât, specia de amfibieni (Rana arvalis), recoltată din zona respectivă, este inclusă în anexa 4A conform OUG 57/2007, ca specie protejată, fiind interzisă orice formă de colectare, capturare, ucidere, distrugere sau vătămare a exemplarelor aflate în mediul lor natural, în oricare dintre stadiile ciclului biologic, Garda Naţională de Mediu-Comisariatul Judeţean Covasna va înainta o sesizare către organele de urmărire penală care au competențe, potrivit legii.”

Foto: Facebook / Garda Naţională de Mediu

Publicitate