Ştiri locale

Biroul Turul organizează evenimentul „COM.PASS. Drum spre comunitate”

Pe 24 iunie, Biroul Turul va organiza la fosta Fabrică de Țigarete evenimentul COM.PASS – Drum spre comunitate.

Acest eveniment se concentrează pe prezentarea activităților organizației, implicarea comunității locale și strângerea de fonduri. În cadrul evenimentului pe parcursul întregii zile, vor avea loc activități pentru copii și tineri, ateliere de creație din materiale reciclate, concursuri de îndemânare, programe pentru familie, concurs de frumusețe pentru câini, loc de joacă retro, discuții inspiratoare, tombolă, iar ziua se va încheia cu concerte susținute de trupe locale.

Biroul Turul își propune să influențeze în mod pozitiv viața tinerilor, iar evenimentul creează o oportunitate pentru ca oamenii să cunoască munca organizației și să o susțină.

Participanții la eveniment vor putea participa la numeroase programe și activități, care sunt organizate împreună cu tineri voluntari și mentori ai organizației. În cadrul atelierelor interactive, concursuri de îndemânare, tinerii își pot încerca creativitatea și cunoștințele. La colțul Small Talks vor avea loc prezentări și discuții pe teme ca: bullying-ului,  cooperarea între generații, organizarea unei expediții și viața sănătoasă. Totodată participanții vor avea și posibilitatea de a încerca pentru o zi ce înseamnă munca de voluntariat. Ziua se încheie cu concerte ale trupelor locale. Vor urca pe scenă Evilági, Jennifer Mohebbi, PKW.

Cu fondurile strânse în cadrul evenimentului organizatorii își propun să susțină activitatea Biroului Turul, inclusiv promovarea și accesibilitatea programului DOFE (The Duke of Edinburgh’s International Award), astfel încât orice tânăr local să poată participa.

Programul oferă formare alternativă pentru tinerii cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani, cu scopul de a-i educa pentru viață în afara școlii. În timpul instruirii, solicitanții își asumă săptămânal roluri în trei domenii: voluntariat, dezvoltarea abilităților fizice și a abilităților mentale. Participanții încheie programul cu un tur de depășire a limitelor, pe care tinerii îl realizează ei înșiși de la planificare până la execuție.

Programul poate fi finalizat la trei niveluri, care reprezintă durata: nivelurile bronz, argint și aur. Până acum, peste 170 de tineri din județul Covasna au participat la programul derulat de Biroul Turul din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc și Covasna.

Contribuția donatorilor este esențială în implementarea cu succes a misiunii și obiectivelor organizației. Biroul Turul este o organizație dedicată care crede în puterea comunității. Scopul nostru este de a inspira, îndruma și sprijini tinerii în dezvoltarea personală și dezvoltarea talentelor lor.

Evenimentul COM.PASS – Drum spre comunitate creează o oportunitate pentru toată lumea de a contribui direct la dezvoltarea și susținerea programelor de formare informală a tinerilor.. În ziua evenimentului, membrii comunității pot cunoaște și experimenta impactul pozitiv al Biroului Turul asupra tinerilor și pot participa la promovarea dezvoltării tinerilor.

Invităm pe toată lumea la evenimentul Biroului Turul COM.PASS – Drum spre comunitate pentru a construi împreună o comunitate puternică și susținătoare, care să creeze oportunități tinerilor și să-i ajute să-și îndeplinească visele!

PROGRAM

10:00 – 17:00 COLȚUL COPIILOR: poveste în lanț, scris creativ – citit, laminare, balon de săpun uriaș, concurs de desen, pictură pe pietricele, pictură pe față, vânătoare de comori

10:00 – 23:00 COLORARE COMUNITARĂ GIGANTICĂ

11:00 TANDEM – concurs de aptitudini pe biciclete, mini-oraș

11:00 – 18:00 CUPA TURUL – probe de hexatlon și de Survivor

11:00 – 13:00 pentru copii: de la 6 la 14 ani

14:00 – 18:00 între 14 și 99 de ani competiție pe echipe sau perechi

11:00 – 18:00 CĂȚĂRAT PE LĂZI – probe de îndemânare

11:00  – 18:00 RE-BIZZ BAZZ – creare de bijuterii și atelier de creație pentru cei mici și cei mari, realizate din materiale reciclate

11:00 – 14:00 REDESCOPERĂ ORAȘUL 

11:00 – 17:00 TIR CU ARCUL

14:00 – 17:00 VÂNĂTOARE DE COMORI – provocare de plimbare în oraș

12:00 – 17:00 LOCUL NOSTRU ESTE AICI – LOC DE JOACĂ RETRO

13:00 -14:00 CONCURS DE FRUMUSEȚE CANIN – FĂRĂ PEDIGREE

14:00 – SMALL TALKS

14:00 – Levente Szőcs – Bullying

15:00 – Cooperarea între generații, autodezvoltare și acțiune  în folosul comunității – DOFE

16:00 – Barna Bereczki – Cum să vă pregătiți pentru o drumeție

17:00 – Orsolya Kozma – Într-un corp sănătos, un suflet sănătos

17:20 – 21:00 Mini CONCERTE

18:00 – 19:00 Evilági

19:10 – 19:30 PKW

19:30 – 20:30 Jenifer Mohebbi

20:30 – 23:00 – ÁQOS

Sensibilizarea comunității

10:00 – 23:00 FII VOLUNTAR PENTRU O ZI

Puteți ÎNCERCA VOLUNTARIATUL PENTRU O ZI la fața locului. Așteptăm înscrierea tinerilor și adulților.

SCHIMB DE JOCURI Vă puteți schimba jocurile de societate sau puzzle-ul de care v-ați plictisit, le puteți dona elevilor de la Berde Mózsa.

STRÂNGERE DE FONDURI:

Bilet de intrare: 10 lei.

În plus, participarea la programe se bazează pe jetoane, adică prin schimbarea unui jeton în valoare de 10 lei, participanții pot lua parte la toate programele.

De asemenea, vindem bilete de tombolă, valoarea unei tombole este de 10 ron iar participanții pot câștiga astfel premii interesante precum: fotoliu bean bag, sac de dormit, rucsacuri, servicii de curățare covoare, abonament fitness de o lună, butelii pentru drumeție etc.

Se pot face donații și la fața locului, în cutiile special amplasate.

Publicitate
banner we radio