Ştiri locale

Biroul primarului Antal Árpád, sigilat de DNA

Biroul primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a fost sigilat miercuri dimineaţă de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care efectuează percheziţii la această instituţie.

Potrivit unor surse judiciare cercetările vizează fapte legate de atribuirea unor contracte, privind modernizarea unor străzi şi trotuare, realizarea de piste pentru biciclişti şi iluminat public. Sursele susţin că prejudiciul s-ar ridicat la aproximativ un milion de euro şi că la finalul percheziţiilor Antal Árpád va fi dus la Bucureşti, pentru audieri.

Primarul Antal Árpád afirmă că percheziţiile DNA vizează un contract finanţat de BERD

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád, a declarat miercuri că percheziţiile efectuate de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) la sediul instituţiei pe care o conduce vizează un contract finanţat prin Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Potrivit acestuia, ancheta a demarat în urma unei sesizări făcute de Curtea de Conturi.

„Este vorba despre o sesizare a Curţii de Conturi în legătură cu un contract încheiat între Primăria Sfântu Gheorghe şi BERD. A fost primul contract de acest fel semnat cu o municipalitate din România. Eu sunt extrem de relaxat, iar dacă anchetatorii sunt interesaţi de dreptate, atunci nu va fi nici o problemă, dacă altele sunt intenţiile, atunci vom vedea”, a declarat Antal Árpád. El a mai spus că în cursul după-amiezii urmează să fie dus la sediul DNA din Bucureşti pentru audieri.

Liderul UDMR Covasna, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean, a declarat că are încredere în nevinovăţia primarului Antal Árpád, că este solidar cu acesta şi că îl va însoţi la audieri, la Bucureşti.

Conform unor surse judiciare, cercetările DNA vizează fapte legate de atribuirea unor contracte privind modernizarea unor străzi şi trotuare, realizarea de piste pentru biciclişti şi iluminat public, iar prejudiciul s-ar ridica la aproximativ un milion de euro.

DNA a anunţat că procurorii efectuează, miercuri, mai multe percheziţii în Bucureşti, Covasna şi Braşov, într-un dosar care vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2010 – 2014.

„În cursul zilei de 17 februarie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 13 locaţii, dintre care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice”, se precizează într-un comunicat al DNA.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

(Agerpres)

Foto: Tinca Teddy

Publicitate
banner we radio