Ştiri locale

Birou pentru tineret deschis de Primăria Sfântu Gheorghe

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe anunţă că va deschide luna aceasta un Birou pentru tineret, urmărind să vină în întâmpinarea nevoilor tinerilor prin diverse programe şi oportunităţi de formare profesională.

Viceprimarul Vargha Fruzsina a declarat, marţi, că ideea înfiinţării acestui birou s-a conturat în urma unei consultări publice avute cu tinerii din municipiu, iar inaugurarea oficială este programată în 29 octombrie.

Publicitate

Biroul va funcţiona într-o clădire aflată la colţul străzii Martinovics Ignac şi se doreşte a fi nu doar un spaţiu de consiliere a tinerilor, ci „un adevărat spaţiu comunitar”.

Primii doi angajaţi ai biroului şi-au început deja activitatea, iar recent a fost scos la concurs şi cel de-al treilea post.

„În acest moment, întrucât biroul este încă în renovare, noii colegi lucrează în diverse departamente şi cabinete ale Primăriei, învăţând sistemul pentru ca mai apoi să poată ajuta cât mai uşor tinerii din oraş, începând cu 1 noiembrie. De asemenea, doresc să vă spun că luna aceasta se împlineşte un an de când am depus jurământul în calitate de viceprimar şi îmi voi prezenta raportul de activitate tot pe 29 octombrie, iar în după-amiaza aceleiaşi zile vom încerca să organizăm şi un program pentru tineri cu ocazia inaugurării biroului, cu respectarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei”, a declarat Vargha Fruzsina.
Potrivit acesteia, biroul se va ocupa, printre altele, de promovarea programelor de mobilitate Erasmus, va menţine legătura cu Parlamentul Tinerilor şi va coordona programul de internship derulat de Primăria Sfântu Gheorghe.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio