Ştiri locale

Bilete mai scumpe la spectacolele Teatrului „Tamási Áron” în noua stagiune

Teatrul „Tamási Áron” din Sfântu Gheorghe a anunţat că a pus în vânzare biletele pentru noua stagiune, dar este nevoit să ridice preţul acestora, din cauza lanţului de scumpiri.

Reprezentanţii instituţiei au precizat că majorarea va fi de 5 lei, însă studenţii, pensionarii, spectatorii din mediul rural, precum şi familiile numeroase vor beneficia în continuare de bilete cu preţ redus.

Publicitate

„Din păcate, nici teatrul nostru nu a reuşit să evite valul creşterilor de preţuri din toate domeniile, îi asigurăm însă pe spectatori că am făcut tot posibilul să fie o creştere minimă a preţurilor la biletele pentru spectacole, în medie cu 5 lei. Aşadar, preţul biletelor va creşte astfel: pentru premiere va creşte de la 35 la 40 lei; biletele standard, de la 25 la 30 lei; biletele cu reducere pentru studenţi şi pensionari, de la 15 la 20 lei; biletele pentru grupuri de studenţi şi cele profesionale, de la 12 la 15 lei (o creştere de doar trei lei). Biletele pentru grupuri de spectatori adulţi din mediul rural vor costa 20 lei, iar biletele pentru familii numeroase, 10 lei. Ca şi în stagiunile trecute, Teatrul Tamasi Aron are în repertoriu şi spectacole mai scumpe, în funcţie de costul de producţie. O astfel de producţie mai costisitoare va fi spectacolul de Revelion, musicalul “Chicago”, la care biletele vor avea preţul de 120 şi 100 lei. Şi la spectacolul “Gyevuska”, preţul biletelor va fi de 40 lei, din cauza complexităţii acestei producţii, care este o piesă muzicală şi din distribuţie face parte şi o trupă de instrumentişti”, se arată într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii teatrului au mai menţionat că şi abonamentele Mecena se vor scumpi, preţul acestora fiind de 650 de lei.

„Abonamentul Mecena este destinat cetăţenilor mai înstăriţi din Sfântu Gheorghe, care înţeleg cât de important este să susţină valorile culturale locale, inclusiv şi mai ales activitatea creativă a Teatrului Tamási Áron – una dintre cele mai importante instituţii ale culturii maghiare din Transilvania şi personaj activ în viaţa culturală a oraşului Sfântu Gheorghe şi în dialogul teatral din România”, precizează reprezentanţii instituţiei.

Teatrul „Tamási Áron” va prezenta cinci premiere în cea de-a 76-a stagiune, respectiv spectacolul „Conferinţa iraniană” de Ivan Vyrypaev, în regia lui Bocsárdi László, a cărui premieră este programată la începutul lunii octombrie, „Tortul de îngheţată/Jegtorta”, de Dominik şi Viktor Kovacs, în regia lui Mate Szilvay, musicalul „Chicago” de John Kander – Fred Ebb – Bob Fosse, în regia lui Puskas Zoltan, „Crima din strada Lourcine”, după piesa lui Eugene Labiche, în regia lui Barabas Arpad şi „Don Juan”, după Moliere, în regia lui Hegymegi Mate.

Biletele pot fi achiziţionate de la Casa Municipală de Bilete din Sfântu Gheorghe, precum şi de pe site-ul biletmaster.ro.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio