Ştiri locale

Bilet gratuit la teatru în schimbul unei cărţi sau haine groase

Teatrul „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, care derulează în această perioadă două campanii comunitare, oferă bilete gratuite la un spectacol persoanelor care donează o haină groasă pentru persoanele nevoiaşe sau o carte pentru biblioteca şcolii din localitatea Comandău, care a ars zilele trecute într-un incendiu.

„În data de 14 ianuarie, la spectacolul \’Jurnal de România. Sfântu Gheorghe\’ toate persoanele ce donează o haină sau o carte au accesul gratuit la spectacol, în limita locurilor disponibile”, scrie Anna Maria Popa, directoarea instituţiei, pe pagina de socializare a teatrului.

Campania „Învingem frigul cu TAM” a angrenat un număr mare de persoane, care fie au donat haine, fie s-au implicat în distribuirea acestora.

Anna Maria Popa a declarat că ideea de a colecta haine groase şi a le pune pe câteva stative la intrarea în instituţie, pentru a putea fi luate de oricine are nevoie de ele, a preluat-o din străinătate, unde se practică în mod curent acest mod de întrajutorare.

„Campania este destul de simplă şi nu foarte originală, în sensul că în alte ţări există acest obicei, oamenii pot lua obiecte de care au nevoie şi pot lăsa la schimb alte obiecte care pot fi folositoare altor persoane. Treaba asta se face nu doar cu haine, ci şi cu încălţăminte, obiecte de uz casnic sau mâncare. Deci, nu am inventat noi roata, doar am încercat să adaptăm şi la noi un concept deja cunoscut. (…) Prin urmare, am pus câteva stative cu haine la intrarea teatrului de unde pot fi luate gratuit de către oricine. (…) Dar, pentru că e important ca hainele să ajungă la cei care au nevoie de ele, voluntarii noştri vor ieşi pe stradă pentru a identifica aceste persoane şi a le oferi îmbrăcăminte groasă (…) Mă bucur foarte mult că oamenii au răspuns apelului nostru în număr destul de mare, asta arată că oamenilor chiar le pasă. Mi-aş dori ca această iniţiativă să nu rămână singulară, mi-ar place ca atunci când avem o idee în avantajul comunităţii să fie preluată de cât mai multe instituţii şi persoane. Nu e foarte complicat, orice institiţie poate scoate un stativ cu nişte umeraşe cu haine în faţa intrării principale şi ar putea să contribuie astfel foarte uşor la această idee de întrajutorare. Şi nu mă refer doar la instituţiile din judeţul nostru, ci din toată ţara”, a spus Anna Maria Popa.

Campania „O carte pentru Comandău” a fost demarată marţi, la o zi după ce biblioteca şcolii din această comună a fost mistuită de un incendiu izbucnit din cauza unui coş de fum deteriorat. Flăcările au ars aproape 9.000 de volume.

„Dacă doriţi să donaţi cărţi pentru biblioteca acestei şcoli, puteţi să le aduceţi la teatru, iar noi le vom duce la Comandău. Puteţi lăsa cărţile în cutia plasată la intrarea teatrului lângă stativul cu haine”, a precizat Anna Maria Popa.

(Agerpres)

Publicitate
banner we radio