Info Trafic

Bilanţul weekendului pe drumurile din judeţ

Un accident rutier ușor și infracțiuni la regimul circulației constatate de polițiștii covăseni la sfârșit de săptămână.

La data de 17 ianuarie 2016, în jurul orei 16:30, pe DN 12 a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea ușoară a două persoane.

Publicitate

Din cercetările efectuate la fața locului de către polițiști, a reieșit că o femeie aflată la volanul unui autoturism care se deplasa pe DN 12 dinspre Micfalău către Sfantu Gheorghe, nu a adaptat viteza de deplasare la condițiile de drum (carosabil acopperit cu zapadă), iar într-o curbă la stânga a piedut controlul asupra direcției, a derapat și a ieșit în afara carosabilului unde s-a răsturnat.

În urma evenimentului, conducătoarea auto precum și o tânără aflată în autoturism au suferit răni ușoare. Cele două au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale, însă nu au necesitat să fie internate.

În această perioadă, poliţiştii rutieri acționează, în special, pentru fluidizarea circulaţiei, prevenirea blocajelor rutiere şi a evenimentelor negative pe arterele rutiere din județ. Condiţiile meteo nefavorabile pot influenţa, negativ, desfăşurarea traficului rutier.

Pentru a evita implicarea în accidente rutiere, polițiștii covăsneni le transmit șoferilor câteva recomandări:

– Să-şi asigure o vizibilitate bună în habitaclul mașinii, prin curățarea parbrizului, geamurilor laterale şi a lunetei şi să aibă, în perfectă stare de funcţionare, sistemul de climatizare şi ștergătoarele de parbriz;

– Să adapteze viteza la condiţiile meteo şi de trafic, să circule cu viteză redusă, păstrând o distanţă corespunzătoare în mers, între autovehicule, şi să nu bruscheze comenzile mașinii;

– Să nu blocheze traseele de deplasare a mijloacelor de transport public;

– Să nu depăşească autovehiculele oprite, în coloană, la semafor şi să nu pătrundă în intersecţie, dacă, din cauza aglomeraţiei nu o pot traversa;

– Când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, conducătorii auto au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h în localităţi sau 50 km/h în afara acestora;

– Conducătorii auto trebuie să se intereseze de starea drumurilor de pe traseul pe care urmează să se deplaseze şi să-şi pregătească autovehiculul pentru călătorie (plinul de combustibil, lopată, sac cu nisip etc.).

Recomandări pentru pietoni:

– Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de traversare a fost observată de către şoferi, iar aceştia au oprit mașinile.

***

Infracțiuni la regimul circulației

La data de 16 ianuarie 2016, în jurul orei 11:10, polițiștii din Târgu Secuiesc aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au identificat pe raza localității Turia un tânăr de 19 ani care conducea un autoturism înmatriculat provizoriu.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autorizația provizorie de circulație avea valabilitatea expirată,  astfel că s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub asspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat.

***

La data de 17 ianuarie 2016, polițiștii din Zagon aflați în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, au depistat un tânăr care conducea deși nu avea permis de conducere.

Acesta se afla la volanul unui autoturism pe raza localității Păpăuți. În urma testării cu aparatul etilotest s-a stabilit că acesta consumase și alcool înainte de a urca la volan. Rezultatul testării a indicat o alcoolemie de 0,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost sancționat contravențional pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și este cercetat penal pentru conducere fără permis.

***

La data de 17 ianuarie 2016, în jurul orei 00:30, polițiștii din Ojdula au identificat un bărbat în vârstă de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism, deși avea permisul de conducere reținut.

În urma testării cu aparatul etilotest a reieșit că acesta avea o alcoolemie de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

S-a luat măsura sancționării contravenționale pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis.

***

Tot sâmbătă dimineață în jurul orei 09:10, polițiștii din Baraolt au fost sesizați cu privire la faptul că în oraș a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a stabilit că la ieșirea din oraș spre localitatea Biborțeni, un tânăr de 28 de aflat la volanul unui autoturism, nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a derapat și a lovit un utilaj agricol și un autoturism, ambele staționate în afara ccarosabilului.

Șoferul a fost supus unei testări cu aparetul etilotest, iar rezultatul a indicat o alcoolemie de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii l-au condus ulterior la spital pentru recoltare de probe biologice de sânge în vederea determinării îmbibației alcoolice.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
banner we radio