Ştiri locale

Bilanţul pe 2015 al Jandarmilor covăsneni

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna a avut loc joi evaluarea activităţii desfăşurate în anul 2015, eveniment la care a participat generalul de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, prim adjunct al inspectorului general şi şef al statului major al Jandarmeriei Române, şi, în calitate de invitaţi, prefectul Sebastian Cucu şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi instituţiilor cu care cooperează Jandarmeria Covasna.

Activităţile desfăşurate la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna în anul 2015 au urmărit cu precădere îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru modernizarea instituţională, executarea cu responsabilitate şi profesionalism a misiunilor şi atribuţiilor specifice, creşterea gradului de încredere al cetăţenilor în instituţie şi în capacitatea sa de răspuns la solicitările acestora.

Publicitate

În perioada analizată, Jandarmeria Covasna a executat 4.665 de misiuni, din care: 354 misiuni de asigurare a ordinii publice, 233 acţiuni de intervenţie și salvare, 3.265 misiuni de menţinere a ordinii publice, 9 acţiuni în cooperare pentru efectuarea unor acte procedurale, 486 acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii şi 318 acţiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, jandarmii covăsneni au executat 354 misiuni de asigurare a ordinii publice în zona de competenţă pe timpul desfăşurării manifestărilor sportive, cultural-artistice, promoţionale, religioase, de protest etc. Gradul de complexitate a acestor misiuni a fost variabil, de la asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul manifestărilor sportive cu participare redusă de public, până la asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul desfăşurării manifestărilor de protest, religioase, sportive, cultural-artistice la care au participat până la 20.000 de persoane (Zilele municipiului Sfântu Gheorghe).

Printre cele mai de amploare şi semnificative misiuni la care au participat efectivele de jandarmi din judeţ menţionăm: manifestările de sărbătorire a Zilei Naţionale a României; comemorarea revoluţiei de la 1848-1849; Zilele municipiilor Sf. Gheorghe şi Tg. Secuiesc; Nedeia Mocănească şi Ciobănaşul; Sărbătorirea Sfântului Ştefan; Galopiada Secuiască etc.

Structurile de ordine publică ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna au executat și 233 acţiuni specifice, din care: 28 acţiuni de salvare-căutare şi 205 acţiuni la solicitări prin 112.

Toate aceste acţiuni s-au materializat în constatarea a 13 fapte de natură penală şi prinderea în flagrant a 10 făptuitori, precum şi aplicarea unui număr de 99 sancţiuni contravenţionale din care 78 sancţiuni contravenţionale cu amendă.

În conformitate cu legea de organizare şi funcţionare şi prevederile O.M.A.I. nr. 60 din 2 martie 2010 privind organizarea şi executarea activităţilor de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, efectivele inspectoratului au executat 3.265 misiuni de menţinere a ordinii publice în sistem integrat, atât în mediul urban cât şi în mediul rural. Activitatea pe această linie s-a materializat în constatarea unui număr de 78 de fapte de natură penală şi prinderea în flagrant a 97 de făptuitori. De asemenea, pe timpul executării misiunilor de menţinere a ordinii publice au fost aplicate un număr de 268 de sancţiuni contravenţionale, din care 189 de sancţiuni contravenţionale cu amendă.

Pentru anul 2016, principalele direcţii de acţiune vor avea ca scop creşterea gradului de siguranţă şi protecţie a cetăţeanului prin întrebuinţarea eficientă a efectivelor de ordine publică în zona de competenţă, menţinerea capacităţii operaţionale şi de intervenţie a structurilor Jandarmeriei Covasna în vederea gestionării, în condiţii optime şi legale, a tuturor activităţilor cu incidenţă în domeniul ordinii şi siguranţei publice.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Publicitate
banner we radio