Ştiri locale

Bilanţul Jandarmeriei Covasna pe anul 2016

Joi, 19 ianuarie a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna a avut loc evaluarea activităţii desfăşurate în anul 2016, eveniment la care a participat prefectul Sebastian Cucu şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi instituţiilor cu care cooperează Jandarmeria Covasna.

Activităţile desfăşurate la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Covasna în anul 2016 au urmărit cu precădere îndeplinirea obiectivelor stabilite pentru modernizarea instituţională, executarea cu responsabilitate şi profesionalism a misiunilor şi atribuţiilor specifice, creşterea gradului de încredere al cetăţenilor în instituţie şi în capacitatea sa de răspuns la solicitările acestora.

În perioada supusă evaluării, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Covasna a executat 4.755 de misiuni, în creștere cu 1,6%, față de anul 2015, din care: 840 misiuni de asigurare a ordinii publice, 272 acţiuni de intervenţie, 2.792 misiuni de menţinere a ordinii publice, 9 acţiuni speciale, pentru efectuarea unor acte procedurale, 439 acţiuni în cooperare cu alte instituţii, cu atribuţii în prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional şi 403 acţiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere.

\"????????????????????????????????????\"

În anul 2016 numărul misiunilor de asigurare a ordinii publice a crescut cu aproximativ 137%  faţă de anul anterior, toate desfăşurându-se fără probleme deosebite. Pe genuri de misiuni situaţia se prezintă astfel:

– 264 manifestări culturale, religioase şi comemorative (cele mai importante dintre acestea fiind manifestările de sărbătorire a Zilei Naţionale a României, zilele municipiului Sfântu Gheorghe, Nedeea Mocănească, sărbătorirea Sfântului Ştefan, sărbătoarea populară Ciobănaşul din localitatea Întorsura Buzăului);

– 71  manifestări sportive  (cele mai importante fiind meciurile de baschet din cadrul Ligii Naționale, meciurile de Futsal din cadrul Diviziei A şi meciurile de fotbal din liga a II – a din municipiul Sfântu Gheorghe);

– 4 manifestaţii de protest în municipiile Târgu Secuiesc şi Sfântu Gheorghe;

– 326 acțiuni de protecție antiteroristă  (în zona obiectivelor asigurate cu pază de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Covasna);

– 3 acțiuni pe timpul unor vizite oficiale (ambasadorul S.U.A. și al Marii Britanii la București);

– 172 acțiuni executate premergător și pe timpul alegerilor pentru administrația publică locală și pentru Parlamentul României.

Activitatea din acest domeniu s-a materializat în constatarea unei fapte de natură penală şi prinderea în flagrant a unui făptuitor şi aplicarea unui număr de 89 sancţiuni contravenţionale.

Structurile de ordine publică au acţionat la: 270 intervenţii la solicitări prin S.N.U.A.U. „112 sau alte apeluri telefonice, 2 intervenţii de salvare-evacuare  (persoane rătăcite).

Activitatea pe această linie s-a materializat în constatarea a 3 fapte de natură penală şi prinderea în flagrant a 3 făptuitori şi aplicarea unui număr de 73 sancţiuni contravenţionale.

Intervenţiile structurilor de ordine publică au fost operative şi eficiente şi nu au impus folosirea excesivă a forţei sau a mijloacelor din dotare.

În baza planurilor de cooperare/colaborare încheiate am executat 439 de misiuni cu alte instituţii. Activitatea pe această linie s-a materializat în constatarea unui număr de 6 fapte penale şi prinderea în flagrant a 5 făptuitori şi aplicarea unui număr de 82 sancţiuni contravenţionale.

Un accent deosebit a fost pus pe organizarea şi executarea unor acţiuni pe linia combaterii delictelor silvice, activitate materializată în constatarea a 8 fapte penale şi aplicarea a 65 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 71.400 lei.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Covasna a asigurat paza şi protecţia instituţională la 14 obiective, paza şi protecţia transporturilor de bunuri şi valori, (94 misiuni) , paza şi protecţia transporturilor de produse cu caracter special, de armament şi muniţie în beneficiul propriu (13 misiuni) şi a participat la paza şi protecţia transporturilor de corespondenţă clasificată (1.133 misiuni).

Pentru anul 2017, principalele direcţii de acţiune vor avea ca scop creşterea gradului de siguranţă şi protecţie a cetăţeanului prin întrebuinţarea eficientă a efectivelor de ordine publică în zona de competenţă, menţinerea capacităţii operaţionale şi de intervenţie a structurilor Jandarmeriei Covasna în vederea gestionării, în condiţii optime şi legale, a tuturor activităţilor cu incidenţă în domeniul ordinii şi siguranţei publice.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Publicitate
banner we radio