Ştiri locale

Bilanţul IPJ Covasna pe anul 2021

Pe parcursul întregului an 2021, Inspectoratul de Poliție Județean Covasna a alocat resurse umane și logistice pentru misiunile și activitățile din competență, polițiștii acționând pentru aplicarea și respectarea legilor, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice, protecţia drepturilor fundamentale, protecţia vieţii şi siguranţei cetăţenilor şi apărarea statului de drept.

În contextul pandemiei de Covid-19, în baza actelor de reglementare emise la nivelul instituțiilor publice centrale și/sau locale pe perioada stării de alertă, instituția noastră a fost angrenată și responsabilizată și pentru impunerea normelor legale menite să combată și să prevină îmbolnăvirea populației.

Publicitate

Obiectivele asumate au fost în concordanţă cu priorităţile strategice ale Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului General al Poliției Române, fiind reprezentate de:

  • Creşterea gradului de siguranţă și protecție pentru cetățeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranța stradală, siguranța rutieră și siguranța transporturilor;
  • Prevenirea şi combaterea infracţionalităţii organizate şi transfrontaliere, destructurarea grupurilor/grupărilor infracţionale;
  • Asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri prin combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, corupţiei, contrafacerii de mărfuri, a infracţiunilor din domeniul achiziţiilor publice, precum şi prin protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene;
  • Asigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale, financiare şi informaţionale necesare dezvoltării şi menţinerii capacităţii operaţionale a inspectoratului.

Pentru servirea comunităţii şi prevenirea criminalităţii, poliţiştii covăsneni au executat: 8.460 de intervenţii la evenimente, 848 de acţiuni cu efective mărite, 62 de razii și 268 de participări la măsuri de ordine cu ocazia adunărilor publice.

Totodată, au fost efectuate 4.936 de intervenţii la solicitări prin S.N.U.A.U. 112, si au fost descoperite, în flagrant delict, 38 de infracţiuni stradale.

Pentru prevenirea criminalității prin educaţie şi informare, poliţiştii din structura de analiză şi prevenire a criminalităţii, alături de alţi poliţişti din cadrul inspectoratului, au  desfășurat 145 de activităţi preventive, în comun cu alte instituţii sau organisme neguvernamentale, activitățile desfășurate având ca beneficiari 2.081 de elevi, 286 de cadre didactice și 150 de părinți și 7.640 de alți beneficiari.

Printre cele mai relevante activități preventive desfășurate de polițiștii covăsneni pe parcursul anului 2021 amintim: campania”Școala Siguranței Tedi”, proiectul”Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”, campania “Vacanța s-a terminat. Sunteți pregătiți pentru un nou început?”, campania”Foc de Artificii”, și campania “Sărbătorile se petrec în familie. Tu știi unde este copilul tău?”.

De asemenea, menținând direcţiile anterioare, polițiștii de proximitate au acționat în slujba comunității, având în atenţie prevenirea faptelor cu violentă și mentinerea unui climat de ordine şi linişte publică. Activitatea polițiștilor de proximitate a vizat și consilierea membrilor comunității cu privire la problemele pe care aceștia le-au ridicat. Astfel, pe parcursul anului trecut, polițiștii structurilor de proximitate au consiliat peste 1.377 de persoane, având 168 de întâlniri cu persoane de vârsta a treia și desfășurând de 127 de activităţi în unităţi de învăţământ și 43 de activităţi preventive la asociaţiile de locatari.

În privința infracţionalității sesizate, în anul 2021, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Covasna, au fost sesizate 4.429 de infracțiuni. Din totalul infracțiunilor sesizate, 64,4% reprezintă infracțiuni judiciare.

Furturile, în procent de 53,8%, reprezintă cel mai important segment al infracțiunilor contra patrimoniului, iar faptele de tâlhărie reprezintă doar  0,75% din totalul infracțiunilor contra patrimoniului.

Pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, structurile cu atribuții în domeniu au avut ca obiectiv prioritar reducerea riscului rutier prin diminuarea numărului de accidente de circulație şi diminuarea consecinţelor acestora.

În acest scop, efectivele de poliție rutieră au organizat și desfășurat, în cursul anului 2021, 1.752 de acțiuni, din care au rezultat:

454 de  fapte penale constatate;

-13.255 de sancțiuni contravenționale aplicate;

-1.450 de permise de conducere reținute;

-549 de certificate de înmatriculare retrase.

Astfel, în cursul anului 2021 la nivel județului Covasna, s-au produs 54 de accidente rutiere grave, înregistrându-se o scădere cu 24 de accidente față de anul 2020. Accidentele rutiere grave s-au soldat cu decesul a 16 (-3) persoane și rănirea gravă a altor 42 de persoane, o diferență în minus, cu 32 de victime față de anul precedent.

Pe linia depistării conducătorilor auto aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, la nivelul judeţului au fost organizate 330 de  acțiuni preventive.

În urma acestor acțiuni, dar și cu ocazia desfășurării activităților de serviciu curente, efectivele de poliție rutieră au constatat:

  • 83 de infracțiuni (+12 față de anul 2021) de conducere a unui autovehicul de către o persoană având în sânge o alcoolemie de peste 0,80 g/l (fapte prevăzute și pedepsite de art. 336 alin. 1 C.P.);
  • 33 de infracțiuni (+24 față de anul 2021) de conducere a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive (fapte prevăzute și pedepsite de art. 336 alin. 2 C.P.);
  • 120 de contravenții(+34 față de anul 2021) pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În perioada analizată, principalele cauze generatoare de accidente grave au fost:

  • abaterile comise de pietoni (16,66%): 9 accidente grave (-2) soldate cu decesul a 2 persoane (0) și rănirea gravă a altor 7 (-2);
  • viteza (12,96%):7 accidente grave (-7) soldate cu decesul a 2 persoane (-2),  rănirea gravă a 5 persoane (-10);
  • alte abateri săvârșite de conducătorii auto (9,25%): 5 accidente grave (+1) soldate cu 5 persoane decedate (+4);
  • nerespectarea regulilor privind depășirea (9,25%): 5 accidente grave (+2) soldate cu decesul a 2 persoane (+2) și rănirea gravă a altor 3 (0);
  • abateri bicicliști (7,40%): 4 accidente grave (-6) soldate cu rănirea gravă a 4 persoane (-5);

În cursul anului 2021, polițiștii Compartimentului Urmăriri din Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în executare 53 de mandate și sentințe penale. De asemenea, au fost date în urmărire 13 persoane.

Pe linie de supravegheri judiciare, în cursul anului 2021, la nivelul I.P.J. Covasna au fost înregistrate un număr total de 84 de măsuri preventive dintre care 73 de controale judiciare și 11 măsuri de arest la domiciliu.

Totodată, au fost formulate 13 sesizări către organele judiciare ca urmare a încălcării de către persoanele supravegheate a obligațiilor ce le reveneau. Astfel au fost admise 6 sesizări, fiind luate următoarele măsuri: în 4 cazuri măsura controlului judiciar a fost înlocuită cu măsura arestării preventive, iar în 2 cazuri măsura arestării la domiciliu a fost înlocuită cu măsura arestării preventive.

Pentru prevenirea violenței în familie, pe parcursul anului 2021, polițiștii au emis 111 ordine de protecție provizorii (89 în anul 2020). În cursul anului trecut, la nivelul județului, au fost emise, în total, 85 de ordine de protecție (59 în anul 2020).

În ceea ce privește criminalitatea economico-financiară, în perioada de referință, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat 70 de acțiuni cu 579 de controale directe, în cursul acestor acțiuni fiind depistate  18  de  infracțiuni, dintre care 8 în flagrant delict.

Au fost aplicate 86 de contravenții,  în valoare de 139.500 de  lei, fiind confiscată suma de 48.000 lei, rezultată din săvârșirea de activități ilicite, bunuri și mărfuri în valoare de 84.000 de lei, precum și cantitatea de  852 de litri băuturi alcoolice, 36 de m.c. de material lemnos și au fost indisponibilizate 2 autovehicule.

În ceea ce priveşte activităţile desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu tutun şi ţigări, în perioada analizată au fost instrumentate 26 de dosare penale, toate fiind sesizări din oficiu. Au fost ridicate, în vederea confiscării, 201.060 de țigarete de contrabandă.

La nivelul județului Covasna, au fost sesizate 178  de infracţiuni de natură economico-financiară. Cu privire la mediul de producere a infracțiunilor, se observă că 68,5 % din infracțiuni au fost comise în mediul urban, 32,5% sunt comise în mediul rural.

În urma activităților desfășurate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice în cauzele privind infracțiuni economico-financiare și de spălare a banilor, au fost recuperate prejudicii în cuantum de peste 9 milioane de lei.

Referitor la regimul armelor, explozivilor şi substanţelor periculoase, polițiștii din cadrul structurii de profil au planificat și executat 78 de acțiuni (dintre care 47 de acțiuni pe linie de arme și muniții și 31 de acțiuni pe linie de braconaj cinegetic) și 77 de acțiuni pe linie de explozivi și substanțe periculoase (dintre care 60 de acțiuni pe linie de explozivi  și articole pirotehnice și 17 acțiuni pe linie de substanțe toxice, deșeuri periculoase și protecția plantelor), efectuând 762 de controale, dintre care 662 pe linie de arme și muniții şi 100 pe linie de explozivi  şi substanţe periculoase.

În urma activităților specifice desfășurate în cursul anului 2021, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au constatat 66 de infracţiuni, dintre acestea cele mai multe fiind infracțiuni de braconaj și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Totodată, au fost aplicate aplicate 68 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 233.500 de lei.

De asemenea, s-au ridicat/indisponibilizat: 40 arme de foc și 2.862 de bucăți de muniție, 151,95 de kilograme de carne de vânat, 53 de trofee de vânătoare, 6 capcane și 2 autovehicule folosite la braconaj cinegetic, 136,95 de kilograme de articole pirotehnice, 450 de kilograme de substanțe periculoase, 36.340 de kilograme de deșeuri periculoase și 2 autovehicule folosite la transportul de deșeuri periculoase.

În domeniul silvic, polițiștii din cadrul inspectoratului, împreună cu organe silvice, jandarmi din cadrul I.J.J. Covasna şi reprezentanţi ai altor instituţii cu atribuţii în domeniu,au organizat şi executat 4.474 de controale în fondul forestier naţional, pe drumurile publice și cele forestiere precum și la depozitele de materiale lemnoase şi la instalaţiile de prelucrat lemn rotund existente pe raza judeţului Covasna.

În urma acțiunilor desfășurate,  au fost aplicate 266 de sancţiuni contravenționale, în valoare totală de 364.400 de lei şi s-a dispus confiscarea a 712,3 de m.c. de material lemnos, în valoare de 210.120 de lei.

În anul 2021, poliţiştii covăsneni au fost sesizaţi despre comiterea a 374 de infracţiuni în domeniul silvic, toate fiind înregistrate la nivelul structurilor de ordine publică.

În judeţul Covasna,nu s-au înregistrat cazuri de defrişări masive de arbori şi nici fapte ilicite cu impact deosebit asupra fondului forestier naţional sau asupra mediului înconjurător.

În perioada de referință, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au documentat și soluționat 33 de petiții și au intervenit la 43 de sesizări ale cetățenilor privind posibile încălcări ale legislației de protecție a animalelor.

În urma activităților desfășurate, polițiștii biroului au înregistrat 9 dosare penale. De asemenea, au fost constatate și aplicate 43 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.000 de lei, pentru nerespectarea legislației privind protecția animalelor.

Pentru siguranța elevilor, a fost operaționalizat Biroul Siguranță Școlară. Polițiștii din cadrul acestei structuri, împreună cu structurile de ordine publică și poliție rutieră, au acționat pe linia prevenirii și combaterii infracționalității în incinta și în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar,pe linia verificării legalității transportului de elevi, pe linia prevenirii și combaterii absenteismului și pe linia verificării modului de asigurare a pazei și protecției unităților școlare.

În unităţile de învăţământ din județul Covasna au fost efectuate 221 de activităţi educativ-preventive.

Polițiștii Serviciului pentru Acţiuni Speciale au executat 11 misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice, 37 de misiuni de escortă, 103 alte misiuni: prinderi în flagrant, filtre rutiere, mandate executate, etc. și 362 de misiuni de rezervă la intervenţii.

În anul 2021, polițiștii criminalişti din cadrul birourilor şi formaţiunilor criminalistice, cu atribuţii de investigare tehnico-ştiinţifică a locului faptei au efectuat 1.305 cercetări la faţa locului, precum și 213 activităţi specifice la alte evenimente (percheziții, reconstituiri, conduceri în teren, recunoașteri din grup de foto etc.). Experţii şi specialiştii criminalişti au întocmit 105 de rapoarte de constatare tehnico-ştiinţifică sau de expertiză.

În privinţa resursei umane,Inspectoratul de Poliție Județean Covasna are acum un procent de încadrare de de 75,7 %.  În cursul anului 202, au fost încadrați 8 ofițeri și 23 de agenți de poliție. De asemenea, au fost încadrate 6 funcții de personal contractual.

În anul 2021 a fost înființat Biroul Pregătire Profesională, poliţiştii acestei structuri derulând activităţi pentru pregătirea agenţilor şi a ofiţerilor de poliţie  pe linia conducerii autovehiculelor în regim prioritar, pe linia tacticii polițienești, pe linia pregătirii de specialitate, pe linia instrucției tragerii şi în domeniul pregătirii sportive.

Pe tot parcursul anului anterior, poliţiştii Serviciului Logistic au desfăşurat activităţi de întreţinere şi reparare a mijloacelor de transport din înzestrarea unităţii și tehnica din dotare. Alături de aceste activități a existat o preocupare permanentă pentru asigurarea materialelor de protecție în context pandemic.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Covasna are în derulare un obiectiv de investiţii în construcţii pentru construirea sediului IPJ.

În anul 2021, s-au efectuat lucrări de amenajare a grupurilor sanitare și lucrări de reparații la acoperișurile mai multor posturi de poliție, s-au amenajat spații optime de lucru pentru structurile nou înființate și s-au efectuat lucrări de reparații/renovare și instalate de sisteme de încălzire la mai multe sedii de poliţie/posturi de poliție.

Referitor la proiectele desfășurate de către I.P.J. Covasna Urmare a demersurilor efectuate, a fost aprobat pentru finanţare proiectul ,,VINO la SCOALĂ! Schimbă-ţi destinul!” din cadrul  Programului de Dezvoltare Locală, reducerea sărăciei și creșterea incluziunii romilor, finanțat prin Granturile SEE și Norvegiene 2014-2021, IPJ Covasna devenind partener în cadrul acestui proiect , alături de ISJ Covasna, ISJ Vrancea, ISJ Harghita, Universitatea Transilvania din Braşov şi un partener din Norvegia.

În cursul anului 2021, în vederea accesării unor programe de finanțare în perioada 2021-2027, au fost formulate două propuneri de proiect și anume: Utilizarea surselor de energie regenerabile pentru eficientizarea energetică a sediului central al I.P.J Covasna, în vederea accesării Programului pentru Energie în România, Apelul 3.1 ,,Capacitate sporită de furnizare a energiei regenerabile – Alte surse Regenerabile de Energie și Eficientizarea energetică a sediului I.P.J. Covasna din municipiul Sf. Gheorghe, str. Korosi Csoma Sandor, nr. 16, jud. Covasna, în vederea accesării Programului Operațional Regional, urmând a se stabili oportunitatea lor în contextul obiectivelor și direcțiilor de acțiune pe această linie în cursul anului 2022 .

Activitățile desfășurate în cursul anului 2021 au fost marcate de contextul pandemic, sens în care efectivele I.P.J. Covasna au efectuat 2.214 de acțiuni punctuale, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor antisociale/comportamentelor de risc epidemiologic, pe parcursul cărora au fost verificate 7.579 de obiective, au fost aplicate 4.891 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.153.975 de lei și au fost constatate 6 infracțiuni de zădărnicirea combaterii bolilor. Menționăm că, la acțiunile executate periodic au fost cooptate cadre ale I.J.J. Covasna, respectiv ale I.S.U.J. Covasna, precum și reprezentanți ai I.T.M. Covasna.

Considerăm că în anul 2021 polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Covasna și-au făcut datoria cu stăruință, pasiune și dedicație pentru comunitatea pe care o deservesc, s-au ridicat cu eforturi excepționale la un nivel de performanță deosebit, imposibil de relevat în indicatori cuantificabili.

Pentru anul 2022, activităţile I.P.J. Covasna se vor derula, în continuare,  în conformitate cu priorităţile de acţiune naţională prevăzute de actele normative în vigoare şi vor urmări, cu precădere, creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală, siguranţa rutieră şi siguranţa transporturilor precum și prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

BIROUL JUDEȚEAN DE POLIȚIE TRANSPORTURI COVASNA

Evaluarea activităţii Biroului Județean de Poliție Transporturi  Covasna pentru această perioadă a urmărit îndeplinirea obiectivelor stabilite la începutul anului.

Activităţile desfăşurate, de la începutul anului 2021, de către poliţiştii Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna, se înscriu în obiectivele de acţiune stabilite în contextul Strategiei Poliţiei Române, pentru modernizarea şi dezvoltarea instituţională a poliţiei transporturi astfel încât aceasta să poată răspunde cerinţelor cetăţenilor, în vederea asigurării unui serviciu poliţienesc profesionist şi de calitate.

Biroul Județean de Poliție Transporturi Covasna se află în subordinea Secției Regionale de Poliție Transporturi  Brașov din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române-Direcția de Poliție Transporturi și are în arondare  2 posturi de poliție, după cum urmează:

  • Postul de Poliție T.F. Sfântu Gheorghe;
  • Postul de Poliție T.F. Târgu Secuiesc;

Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna gestionează din punct vedere operativ un număr de 115 km de cale ferată, pe magistrala 400 și pe liniile secundare 403 și 404, un număr de 11 stații CF, respectiv 15 halte și puncte de oprire.

Obiective  instituţionale pentru anul  2021 au fost:

  • Dezvoltarea unui mod de acţiune proactiv,care să aibă la bază identificarea riscurilor şi vulnerabilităţilor din zonele de responsabilitate, anticiparea comiterii unor infracţiuni şi nu reacţia la comiterea acestora;
  • Creşterea gradului de siguranţă şi protecţie a persoanei, patrimoniului şi transporturilor;
  • Asigurarea unui climat de legalitate mediului de afaceri şi îmbunătăţirea activităţilor pe linie de investigare şi combatere a criminalităţii de natură economico – financiară;
  • Îmbunătăţirea şi consolidarea relaţiilor de cooperare interinstituţională;
  • Perfecţionarea cadrului conceptual şi de acţiune al Poliţiei Transporturi printr-o viziune unitară, cu scopul de a menţine şi realiza un climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică în zonele de responsabilitate şi de a asigura un serviciu poliţienesc profesionist şi de calitate, precum şi îmbunătăţirea imaginii poliţiei.

În anul 2021, polițiștii biroului au efectuat 98 de acțiuni punctuale

Pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în stațiile de cale ferată și trenurile de călători.

Totodată, au fost efectuate 898 de patrulări pe trenurile de călători și au fost aplicate 348 de sancțiuni în valoare totală de 44.850 de lei.

Activități  desfășurate  pentru  deservirea  comunității

  • Au fost evaluate și identificate permanent riscurile şi vulnerabilităţile din zonele de responsabilitate în vederea optimizării modului de organizare a activităţilor preventive;
  • A fost asigurată prezenţa activă a elementului poliţienesc în staţiile C.F., pe trenurile de călători pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă civică.
  • Au fost desfășurate activități de prevenire a producerii evenimentelor negative la trecerile la nivel cu calea ferată.
  • Au fost consolidate relaţiile de cooperare interinstituţională cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în domeniul de ordine și siguranță publică, bazată pe cooperare şi schimb activ de informaţii;
  • Au fost asigurate resurse umane precum și mijloace materiale şi informaţionale necesare dezvoltării şi menţinerii capacităţii operaţionale a B.J.P.T. Covasna;
  • Au fost desfășurate activități în domeniul silvic de verificare și control a garniturilor de material lemnos care au tranzitat zona de competență
  • Au fost desfășurate activități în cadrul campaniei naționale ,,Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți”.

Pentru siguranţa  transportului  feroviar, la nivelul structurii județene s-a acţionat în toate locurile de interes poliţienesc cu ocazia afluxurilor de călători pe relaţiile de mers care converg către staţiunile montane/litoral, în perioada Sezonului RECE respectiv  a Sezonului ESTIVAL.

Un accent deosebit a fost pus pe punerea în aplicare a măsurilor specifice pentru prevenirea pandemiei naționale cu noul coronavirus, pe toată perioada  stării de alertă.

Combaterea criminalității

În această perioadă s-a acţionat pentru prevenirea și combaterea fenomenului infracțional în sistemul transporturilor feroviare, în zona stațiilor și în zonele limitrofe căii ferate sau pe trenurile de călători.

În comun cu Poliția Rutieră și Regională CF Braşov – Infrastructură, a fost continuat procesul de monitorizare a zonelor identificate cu risc ridicat privind accidentele rutiere produse la trecerile la nivel cu calea ferată.

În urma activităților desfășurate, polițiștii biroului au reținut 21 de permise de conducere pentru nerespectarea prevederilor legale privind trecerea la nivel de cale ferată.

Totodată, au fost identificate 3 persoane date în urmărire la nivel național.

În perioada analizată, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna, au desfășurat activități specifice pe linia planului de măsuri ,,Scutul Pădurii” ocazie cu care au fost desfășurate activități de verificare a transporturilor de material lemnos efectuat pe calea ferată. Astfel au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale conform Legii 171/2010 și a fost ridicată, în vederea confiscării cantitatea de 5136,16 m.c. de material lemnos (120 de vagoane încărcate cu material lemnos provenit din străinătate)

OBIECTIVE  ȘI  PRIORITĂŢI PENTRU ANUL 2022

  • prezenţa activă a elementului poliţienesc, în staţiile CF şi pe trenurile de călători, în special pentru asigurarea măsurilor optime de prevenire a răspândirii noului coronavirus COVID – 19;
  • eficientizarea activităților proprii, în cadrul zonei de siguranță publică instituite conform O.M.A.I. nr. 60/2010 și colaborarea permanentă cu unitățile teritoriale de ordine publică din cadrul G.C.T.S.;
  • consolidarea relaţiilor de cooperare interinstituţională cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în domeniu, bazat pe delimitarea competenţelor, cooperare şi schimb de informaţii cu responsabilităţi concrete;
  • dinamizarea pregătirii profesionale şi creşterea gradului de profesionalizare a poliţiştilor biroului, cu accent pe integrarea eficientă a polițiștilor proveniți din structuri neoperative sau a absolvenților școlilor de profil;
  • interogarea şi exploatarea activă a bazelor de date gestionate de M.A.I. în vederea eficientizării muncii de poliţie transporturi;
  • promovarea imaginii Poliţiei Transporturi prin informarea opiniei publice, realizarea de ştiri şi comunicate de presă cu privire la activităţile desfăşurate.

(Biroul de Presă al IPJ Covasna)

Publicitate
Publicitate
banner we radio