Ştiri locale

Bilanţ Spitalul Judeţean pentru ultima săptămână: 76 de externări, dar număr record de decese la pacienţi COVID

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a prezentat joi, într-o conferinţă de presă online, bilanţul ultimei săptămâni în ceea ce priveşte situaţia epidemiologică de la singurul spital COVID din judeţ.

Astfel, joi erau internaţi în Spital 90 de pacienţi confirmaţi pozitiv COVID-19 şi 12 suspecţi de infectare cu SARS-CoV-2.

Publicitate

Dintre pacienţii confirmaţi, 70 de cazuri sunt internate pe secţia de infecţioase COVID, 10 pacienţi pe secţia Chirurgie COVID (dintre care 5 pacienţi din judeţul Braşov), 7 pacienţi se află la ATI în stare critică, iar 3 tot la ATI, dar în stare critică intubaţi.

Dintre pacienţii suspecţi internaţi, 10 sunt izolaţi în zona tampon creată special în spital pentru gestionarea pandemiei, dintre care 2 sunt copii cu vârsta până în 9 ani, iar alţi doi pacienţi suspecţi sunt la ATI în stare critică.

În ultima săptămână au avut loc 76 de externări la pacienţi COVID-19, dar din păcate au avut loc şi 17 decese, fiind un număr record la acest capitol de la începutul pandemiei.

Publicitate
banner we radio